Google rolt update uit voor geluidsproblemen bij video-opname Pixel 2 XL

Google rolt update uit voor geluidsproblemen bij video-opname Pixel 2 XL

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Geluid bij opnemen van video

In de Pixel User Community op het Google Productforum werd er door gebruikers gemeld dat het geluid bij een video-opname verre van goed was. Gebruikers beschreven dat, wanneer ze de video-opname beluisterden, het leek alsof ze in een blikje zaten.

Bovenstaande video werd in de Pixel User Community gepost door een gebruiker van de Google Pixel 2 XL. Daarin hoor je duidelijk dat het geluid erg blikkerig klinkt. In hetzelfde draadje hebben andere gebruikers ook video's geplaatst die hetzelfde euvel laten horen.

De problemen komen alleen voor op de Google Pixel 2 XL en zijn tot nu toe niet gerapporteerd door gebruikers van de 'kleinere' Pixel 2. Wat op zich bijzonder is omdat de Pixel 2 en de Pixel 2 XL dezelfde hardware gebruikt. Hoe dan ook, het is wel een groot probleem voor Google. De kwaliteit van de video is een van de speerpunten van de nieuwe Pixels.

Reactie Google op problemen

Tegenover CNET erkent Google het probleem met de audio op de Pixel 2 XL. Binnen een aantal weken zal er een update uitrollen met een fix voor dit probleem.

In deze update zal dan waarschijnlijk ook de fix zitten voor de issues met het scherm. Eerder kwam naar buiten dat het scherm niet aan de verwachtingen voldeed. Dit was te herleiden naar de calibratie-methode die Google heeft gebruikt.

Daarnaast zag men op sommige toestellen al na enkele dagen dat de balk aan de onderzijde was ingebrand in het scherm. Op een grijze achtergrond was inderdaad te zien dat er sporen op het scherm achtergebleven waren.

Men zal in de komende update deze problemen oplossen of proberen op te lossen door de maximale helderheid met 50 nits omlaag te brengen en waarschijnlijk wat user interface-veranderingen aan te brengen. Wat betreft de kleuren zal de gebruiker na de update wat meer mogelijkheden hebben om deze 'warmer' te maken.

Bron: XDA

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk