Google Pixel 2 (XL) ontvangt onverwachts Live Caption-functie van Pixel 4

Google Pixel 2 (XL) ontvangt onverwachts Live Caption-functie van Pixel 4

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google Pixel 4 Live Caption

De Google Pixel 4 en 4 XL zijn voorzien van een interessante functie genaamd Live ondertiteling of Live Caption en is ontstaan vanuit zijn onderzoek naar nuttige tools voor doven en slechthorenden. Met deze functie kun je alle audio op de Pixel 4 laten ondertitelen. Dit werkt volledig automatisch zodra je bijvoorbeeld een (Engelstalig) YouTube-filmpje, podcast of Instragram-video bekijkt.

Live Caption werkt daarnaast ook volledig offline en on-device. Een internetverbinding is dus niet nodig en alle gegevens worden lokaal op je telefoon opgeslagen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat derde partijen meeluisteren.

Google Pixel Live Caption Live ondertiteling

Live Caption is niet alleen handig voor mensen met een gehoorbeperking, maar ook voor wie bijvoorbeeld een video wil volgen maar eventjes geen geluid kan afspelen. Misschien wil je in de trein en een serie op Netflix kijken maar ben je je koptelefoon vergeten? Misschien stream je stiekem een belangrijke voetbalwedstrijd tijdens een verjaardag? In deze gevallen schakel je gewoon Live Caption in om de live-commentaar van de verslaggevers en de stemmen van de serie te kunnen volgen. Je kan de ondertiteling handig op elke plaats op je scherm slepen en uitvergroten.

Eind vorig jaar bestempelde Google deze functie als Google Pixel 4 Exclusive, exclusieve apps en functies voor de Pixel 4. Live Caption en Google Pixel 4 exclusives worden ook voor andere Pixel-telefoons beschikbaar gesteld. Helaas kwamen de de Pixel 2 en de Pixel 2 XL niet in aanmerking voor Live Caption maar geheel onverwachts brengt Google de functie nu toch naar deze twee telefoons.

Beschikbaarheid

De update met Live Caption is stilletjes via de Device Personalization Services-app naar de Google Pixel 2 gekomen. Je vindt de optie in de instellingen onder 'Geluid'. Live ondertiteling kun je ook inschakelen via het volumemenuutje als je de volumeknoppen op je Pixel bedient.

Google Pixel Live Caption Live ondertiteling

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk