Google onderzoekt problemen met ingebrand scherm Pixel 2 XL

Google onderzoekt problemen met ingebrand scherm Pixel 2 XL

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Burn-in

Gebruikers en reviewers van de Google Pixel 2 XL maken melding van een probleem met het P-OLED-scherm. Het scherm zou na een week gebruik op de plek van de navigatiebalk al ingebrand zijn. Dit is te zien wanneer er een grijze achtergrond wordt ingesteld op het toestel.

Het verbaast ons dat deze problemen na zo'n korte periode al opduiken. Een nadeel van een AMOLED-scherm is namelijk dat het scherm last kan hebben van burn-in. Vaak is dit het geval bij bijvoorbeeld de notificatiebalk, waardoor bijvoorbeeld icoontjes altijd te zien blijven, ook al worden er andere applicaties gestart. Maar ook de navigatiebuttons hebben er last van: deze staan veelal op dezelfde plaats, continu ingeschakeld, en zorgen op de lange termijn voor burn-in. Vaak treden de inbrand-issues pas na maanden of zelfs jaren gebruik op, en worden versneld als je de helderheid ook nog eens hoog hebt staan.

Google heeft aan The Verge laten weten dat ze het probleem met ingebrande schermen aan het onderzoeken zijn. Ze geven aan dat al hun producten uitgebreid worden getest aan de hand van hoge kwaliteitsstandaarden.

"The Pixel 2 XL screen has been designed with an advanced POLED technology, including QHD+ resolution, wide color gamut, and high contrast ratio for natural and beautiful colors and renderings. We put all of our products through extensive quality testing before launch and in the manufacturing of every unit. We are actively investigating this report."

Andere schermproblemen

Er zijn de afgelopen dagen al meer problemen opgedoken voor wat betreft het scherm van de Pixel 2-toestellen. Zo zou het scherm van de Pixel 2 XL te grijs afgesteld zijn, in tegenstelling tot de AMOLED-schermen van Samsung waar de kleuren van ‘afspatten.’ Google gaat in een volgende update wellicht meer kleur-opties toevoegen.

De Pixel 2 XL heeft vermoedelijk hetzelfde scherm als de LG V30, en deze laatste zou ook een aantal van dezelfde schermproblemen vertonen. Dit bleef gelukkig beperkt tot de reviewmodellen. Het scherm is afkomstig van LG Display, dat begin dit jaar nog financieel gesteund werd door Google.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk