Google Pixel 2-gebruikers hebben last van kapotte camera’s

Google Pixel 2-gebruikers hebben last van kapotte camera’s

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Google Pixel 2 (XL)

Via Reddit zijn rapportages verschenen van Google Pixel 2 en Pixel 2 XL-eigenaren, waaruit blijkt dat de camera’s van hun toestellen niet meer werken. Het openen van de camera laat kortstondig de bedieningselementen zien, die vervolgens verdwijnen in een zwart beeld. Opvallend is dat het in de meeste gevallen enkel lijkt te gaan om de camera op de achterzijde van de Pixel 2-toestellen. Een gebruiker wist te melden dat de selfiecamera nog wel werkt, indien de shortcut wordt gebruikt om direct naar de selfiecamera toe te gaan. Het probleem is overigens niet beperkt tot de Camera-app van Google, maar ook voor apps zoals WhatsApp, Instagram en Snapchat.

Een reset van de camera-app, of zelfs een volledige reset van de telefoon: het lijkt geen oplossing te bieden voor gebruikers die met de problemen worstelen. Sommigen geven aan dat de camera van tijd tot tijd weer werkt, voordat de camera wederom in zijn donkere modus terugvalt. Sinds de uitrol van Android 10, lijkt het probleem zich voort te doen op Pixel 2-toestellen. Toch staat het defect niet in een directe relatie met de Android-upgrade, zo meldt Android Police. Zo was er in december, toen de "Pixel Feature Drop" werd uitgerold, een verhoging te zien in het aantal meldingen over problemen met de camera van de Google Pixel 2-toestellen.

Garantiekwestie

Consumenten die hun Google Pixel 2 of Pixel 2 XL direct na de lancering in oktober 2017 aan hebben geschaft, zullen vermoedelijk geen garantieaanvraag meer in kunnen dienen voor hun telefoon. Bij Google worden zulke zaken op verschillende manieren afgehandeld. Sommige gebruikers kunnen hun Pixel 2 (XL) opsturen voor een vervangend exemplaar, terwijl anderen het moeten stellen zonder een werkende camera. Het is onbekend waar het probleem precies vandaan komt, maar het is erg verdacht dat de problemen opduiken na updates van de Pixel 2-toestellen. Hebben jullie last van een defecte camera op jullie Pixel 2-toestellen? Laat het ons weten in de reacties.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk