Deze foto's zijn genomen met de Google Pixel 2

Deze foto's zijn genomen met de Google Pixel 2

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Google Pixel 2

Google heeft een naam hoog te houden wat betreft fotografie. Waar de reacties op de camera van de eerste Pixel al lovend waren kunnen we dit ook verwachten van de beelden van de Google Pixel 2 en Google Pixel 2 XL.

We moeten natuurlijk een slag om de arm houden. We hebben zelf nog geen Google Pixel 2 in het echt gezien, laat staan de foto's. Maar de voortekenen zijn gunstig. DxOmark geeft de camera van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 de hoogste score tot nu toe op het gebied van smartphonefotografie. Het device krijgt 98 punten en staat fier aan kop boven de Note 8 van Samsung en de iPhone 8.

Gallery

Om ons nog meer te laten verlangen naar de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL heeft een werknemer een galerij met foto's openbaar gezet op Google Foto's. Deze galerij is gevuld met foto's en filmpjes gemaakt met de Google Pixel 2 in verschillende omstandigheden en met zowel de voor als de camera achter. We zien in totaal 40 foto's en filmpjes van verschillende personen en dieren met zowel de voor als de achtercamera.

Ook zien we een vergelijk tussen twee filmpjes waarvan de ene wel gebruik maakt van de OIS (Optical Image Stabilisation ) en de EIS ( Electrical Image Stabilisation). Het resultaat spreekt voor zich.

De foto's in de galerij zijn onbewerkt en komen direct van de telefoon af. Ze zijn geüpload met de 'originele kwaliteit'-functie van Google Foto's. Smaken verschillen maar we kunnen het er met zijn allen wel over eens zijn dat het bovenstaande er supergoed uit ziet.

Kanttekening

Hoe goed de foto's ook zijn, verwacht niet dat jij dit soort plaatjes maakt zodra je een Google Pixel 2 in handen hebt. Een mooie foto maken is niet alleen zorgen voor goede hardware maar ook de juiste locatie, model, gebruik van licht en dergelijke. Kortom je moet er talent of kennis voor hebben.

We kunnen ervan uitgaan dat Google hier niet een of andere pipo aan het werk heeft gezet. Het zal iemand zijn geweest die in het dagelijks leven ook in de fotografie zit. Ook de locatie en de modellen doen veel goed natuurlijk. Maar dan nog... indrukwekkend.

Bron: AndroidAuthority

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk