Nee, Google Pay komt nog niet naar Nederland

Nee, Google Pay komt nog niet naar Nederland

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Betalen met Google

Begin dit jaar bracht Google orde op zaken in hun betaalomgeving. De betaaloplossing van Google bestond uit twee diensten: Google Wallet en Android Pay. Beide werden toen samengevoegd onder de naam Google Pay. Door deze samenvoeging wilde Google het online betalen of het overmaken van geld naar familie en vrienden nog makkelijker maken aangezien op deze manier overal dezelfde betalingsinformatie voorhanden is om het betaalproces nog sneller af te handelen.

In maart kwam er toch nog een dienst bij, Google Pay Send. Deze app verving de Google Wallet-app en moet betalingen tussen personen zonder tussenkomst van een bank (peer-2-peer) mogelijk maken. Google wil deze betaaldienst ook integreren in de Contacten-app om het betalen nog makkelijker te maken. Een Nederlands alternatief hiervoor is het succesvolle Tikkie.

Google Pay in Nederland

Google Pay (toen nog Android Pay) werd tijdens het Mobile World Congress van 2015 aangekondigd en is sinds september 2015 beschikbaar in de Verenigde Staten. Daarna werden er meer landen toegevoegd waaronder onze zuiderburen. Zij kunnen een creditcard of betaalkaart aan het betaalsysteem van Google toevoegen en vervolgens in winkels, op websites en in apps afrekenen via NFC.

In Nederland is de betaaldienst nog niet beschikbaar in maar sinds gisteren zijn er een aantal mensen die ineens de Google Pay-app in hun appdrawer zien staan en een creditcard eraan kunnen toevoegen. Het gaat om meerdere OnePlus 5T-toestellen, een Samsung Galaxy Note 8 en een OnePlus 5. Komt Google Pay nu naar Nederland?

Screenshots van Google Pay-app op OnePlus 5T

Reactie  Google Nederland

We hebben Rachid Finge van Google Nederland hierover benaderd en hij gaf aan dat hij hier niet van op de hoogte was. Na enig uitzoekwerk heeft hij aangegeven dat het verschijnen van de app op toestellen niet betekent dat Google Pay officieel in Nederland beschikbaar is. Hij kan ook nog niet aangeven wanneer de betaaldienst wel in Nederland uitgerold wordt.

Waarom de app dan toch bij een aantal Nederlanders op hun smartphone is te zien, is niet bekend.

Screenshots van Google Pay-app op OnePlus 5T

Wanneer dan wel?

Het lanceren van een betaaldienst in Nederland is niet zomaar eventjes gedaan. Er zal samenwerking moeten worden gezocht met verschillende banken en goedkeuring moeten worden gevraagd bij financiële instanties. Het kan dus nog wel eventjes duren voordat we in Nederland met Google Pay kunnen betalen.

Zie jij de Google Pay-app ook in de appdrawer op je smartphone staan?

Bedankt tipgevers!

Google Pay Send

Google Pay Send

Google Wallet (New) laat je als gebruiker snel geld oversluizen naar een andere bankrekening, maar werkt vooralsnog alleen in Amerika. Ook kun je op duizenden locati ..
Google Wallet

Google Wallet

Google Pay is de betaaldienst van Google. Met de app kun je in winkels en online betalen door middel van je smartphone. Je kunt je betaalpassen en creditcards koppel ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk