Google neemt ontwikkelaar virtual reality-games Owlchemy Labs over

Google neemt ontwikkelaar virtual reality-games Owlchemy Labs over

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Owlchemy Labs

Het bedrijf Owlchemy Labs is gevestigd in Austin, Texas in de Verenigde Staten en is opgericht in 2010. Owlchemy heeft de afgelopen jaren een aantal games uitgebracht. In eerste instantie begon het bedrijf met de ontwikkeling van Windows- en iOS-games, maar de afgelopen jaren bracht Owlchemy een aantal virtual reality-games uit. Momenteel bestaat Owlchemy uit een team van 23 medewerkers.

De bekendste game van Owlchemy is het absurdistische Job Simulator, waarbij je stereotype 'kantoor-situaties' vol misverstanden moet doorstaan in een wereld die door robots wordt bestuurd. Het spel werd meegeleverd met de HTC Vive en werd, onder andere door de gezonde dosis humor in de game, goed ontvangen.

Recent bracht Owlchemy de virtual reality-game Rick and Morty: Virtual Rick-ality uit, gebaseerd op de cartoon Rick and Morty. De absurdistische stijl van Owlchemy past daarbij uitstekend bij de stijl van de tv-serie.

Google Daydream?

In de aankondiging van de overname laat Google weten samen te willen werken aan virtual reality-games en nieuwe interactiemethodes voor in virtual reality op verschillende platformen. Dat zou kunnen wijzen op de ontwikkeling van nieuwe virtual reality-games voor Google Daydream, maar daar zal het niet bij blijven. Google is zelf bijvoorbeeld actief in de ontwikkeling van applicaties voor HTC Vive, zoals de virtual reality-teken-app Tilt Brush. Owlchemy zelf geeft aan games te blijven ontwikkelen voor de HTC Vive, Oculus Touch en PlayStation VR.

Bron: Google en Owlchemy

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk