Google neemt smartwatchtechnologie van Fossil over voor 40 miljoen dollar

Google neemt smartwatchtechnologie van Fossil over voor 40 miljoen dollar

Kennis vergaren

Fossil is een Amerikaans bedrijf dat accessoires ontwerpt en maakt zoals tassen, sieraden, horloges en smartwatches. Wij kennen Fossil voornamelijk van de modieuze en technisch vernuftige smartwatches die het op de markt brengt. Denk aan de Fossil Q Explorist HR, de Fossil Sport en de Fossil Q Venture Gen 4. Al deze smartwatches draaien op Wear OS, het besturingssysteem dat Google speciaal voor smartwatches heeft ontwikkeld. Google heeft nu bekend gemaakt dat het intellectueel eigendom op smartwatchtechnologie van Fossil in handen heeft gekregen. Hierbij hoort ook een deel van onderzoeks- en ontwikkelingsteam.

Op deze manier heeft Google meteen een team in handen met kennis van hardware die geschikt is voor hun eigen smartwatchbesturingssysteem. Stacey Burr, Vice President of Product Management, Wear OS by Google legt in een verklaring uit dat smartwatches met de focus op gezondheid en bedieningsgemak gebruikers kunnen helpen om hun levens te verbeteren. De overname van de smartwatchtechnologie en de mensen van Fossil tonen volgens Burr aan dat Google toegewijd is aan de wearables-industrie en wil deze dan ook voorzien van veel meer smartwatches die op gezondheid en gemak zijn gericht.

Nieuwe productinnovatie

Het is niet duidelijk om welke techniek het nu precies gaat. Volgens Wareable gaat het om een nieuwe productinnovatie die nog niet op de markt is verschenen. Dat meldde Greg McKelvey, een topman binnen Fossil, aan deze site. Er wordt ook gespeculeerd over technologie die afkomstig is van Misfit, een bedrijf dat Fossil voor 260 miljoen dollar overnam. Het is wel duidelijk dat Google deze techniek, wat het ook is, graag in handen wil hebben en daar 40 miljoen dollar voor over heeft.

Fossil Q Explorist HR

Fossil Q Explorist HR

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties