Google Now on Tap wordt Screen Search, ook in Nederland beschikbaar?

Google Now on Tap wordt Screen Search, ook in Nederland beschikbaar?

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Screen Search in het Nederlands?

Screen Search biedt de mogelijkheid om door de homebutton ingedrukt te houden extra informatie op te roepen. Dit kun je bijvoorbeeld doen in een chatgesprek, om extra info te vinden over het betreffende restaurant, maar ook op websites, waarbij er relevante info wordt gezocht over het onderwerp. Deze functie is nog niet in het Nederlands beschikbaar, alhoewel...

Wij kregen van vandaag een tip van AW'er Richard binnen waarbij hij wist te melden dat Google Now on Tap (Screen Search) ook in het Nederlands werkte. Dit was het geval op zijn Nexus 5X met Android 7.0 Nougat. Dit zou erop kunnen duiden dat Screen Search verder wordt uitgerold en ook in het Nederlands beschikbaar wordt gemaakt.

Appsearch voor bètagebruikers

Maar dit is niet het enige nieuws. Als bèta-gebruiker van de Google-app is er vandaag een nieuwe functie toegevoegd aan de instellingen. Het wordt mogelijk om apps te doorzoeken met een nieuwe snelkoppeling die op de homepage wordt geplaatst. Dat wil zeggen dat niet alleen op app-naam gezocht kan worden, zoals dat nu mogelijk is in de meeste launchers en met de Google Zoeken-balk, maar ook in apps. Ben je op zoek naar informatie over de LG V20, dan kun je dit zoeken via deze appsearch waarbij er resultaten getoond worden van apps, waaronder de Androidworld Reader.

Bij deze mogelijk om apps te doorzoeken kun je in de Google-instellingen aangeven welke apps al dan niet doorzocht mogen worden.

Beschikbaarheid

Wil je weten of Screen Search ook beschikbaar is voor jouw device, hou dan de homebutton ingedrukt om te zien of dit werkt in het Nederlands. Zie je Screen Search nog niet, dan is het een optie om jouw toestel en Google Zoeken in het Engels te gebruiken, dan werkt de dienst wel.

Voor de appsearch dien je de laatste bèta van de Google-app te downloaden. Informatie over aanmelden kun je hier vinden.

[readmore article="182457"]

Thanks voor de tip en screenshots Richard!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk