Google Now On Tap beschikbaar voor Android 6.0 via app-update

Google Now On Tap beschikbaar voor Android 6.0 via app-update

Google Now On Tap

Met Google Now On Tap wil wordt het Android-systeem, en vooral de Google Now-kaarten, nog relevanter. Door over de homebutton naar boven te swipen, wordt Google Now On Tap geopend en zal er een relevante kaart getoond worden over een bepaalde website, song, of ander scherm dat op dat moment actief is en op het scherm wordt getoond.

Met deze functie kan Google praktisch realtime relevante informatie tonen met als onderwerp hetgeen waar jij op dat moment mee bezig bent. De nieuwe versie van de Google Zoeken-app activeert deze Now On Tap-functie, maar werkt vooralsnog alleen maar op de Android 6.0 developer preview 3.

Maar ook voor mensen die geen developer versie van Android 6.0 draaien is er iets nieuws te vinden in deze app. Zo is Google Now Launcher aangepast en zien we een nieuwe appdrawer, die verticaal kan scrollen. Bovenaan zijn hier de veelgebruikte apps te vinden met een zoekbalk om snel toepassingen op te zoeken. Google lijkt zich langzaam klaar te maken voor de lancering van Android 6.0, die naar alle waarschijnlijkheid op 29 september zal gaan plaatsvinden.

Beschikbaarheid

De nieuwe Google Zoeken-app zal snel in de Play Store beschikbaar zijn, maar kun je niet wachten, dan is de app hier te downloaden.

Lees meer over:
Android M

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties