Google Now Launcher nu voor alle toestellen (Android 4.1+)

Google Now Launcher nu voor alle toestellen (Android 4.1+)

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Google Now Launcher

Sinds Android 4.4 maakt drukt Google nog meer zijn eigen stempel op Android. Eén van de manieren waarop het bedrijf dat doet, is met de Google Now Launcher, waarvan we eerder hoorden onder de naam Google Experience Launcher. Deze nette, overzichtelijke launcher heeft verdere integratie met Google-diensten, onder meer door de zoekbalk die altijd in beeld is. Daarnaast is Google Now altijd binnen handbereik. Met een enkele sleepbeweging naar het meest rechtse homescherm wordt Google Now geopend.

Bij Google Now zul je onder andere zien wanneer je moet vertrekken naar afspraken om op tijd te komen, maar zie je ook interessante plaatsen of handige informatie voor wanneer je onderweg bent. Google Now wordt steeds uitgebreider en leert ook van je gedrag. Tijdens het WK zag je bijvoorbeeld uitslagen die voor jou relevant waren. Ook zie je bijvoorbeeld track&trace-informatie van pakketten en vluchtinformatie wanneer je vliegtickets geboekt hebt. Deze informatie is alleen beschikbaar wanneer je Now toegang hebt gegeven tot Gmail. Volgens Google is Now bedoeld om informatie te tonen waarnaar je zou zoeken, nog vóór je daadwerkelijk een zoekopdracht uitvoert.

Google Now Launcher

Video

Hieronder zie je meer mogelijkheden van de Google Now Launcher. De launcher zelf werkt prima, maar de spraakinvoermogelijkheden zijn beperkt. Zo kun je geen opdrachten geven door 'OK Google' te zeggen.

Beschikbaarheid

Google Now is beschikbaar vanaf Android 4.1 en hoger en dat geldt nu ook voor de Google Now Launcher. Interessant detail is dat de Google Now Launcher-app eigenlijk alleen een veredelde snelkoppeling is: de launcher zelf zit, net als Google Now, in het pakket voor Google Zoeken. Wanneer je Google Now Launcher installeert, kan het zijn dat je eerst Google Zoeken moet updaten. Door op de onderstaande knoppen te drukken, ga je naar de respectievelijke pagina's van Google Zoeken en Google Now Launcher.

Google Now Launcher

Bron: @Android

Google Now Launcher

Google Now Launcher

Google Now Launcher is de nieuwste geïntroduceerd bij Android 4.4 en als losse applicatie beschikbaar in de Play Store. Hiermee is het mogelijk het standaard-An ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk