Google-medewerker noemt Pixel 4 in wijziging Android-code

Google-medewerker noemt Pixel 4 in wijziging Android-code

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Pixel 4-lekken

De lancering voor de Google Pixel 4 wordt pas verwacht voor het einde van het jaar, maar gezien Googles reputatie als bedrijf dat schijnbaar niets verborgen kan houden, is het niet vreemd dat eigen medewerkers nu al openlijk over het toestel praten. De Pixel 3 raakte vorig jaar bekend als het meest gelekte, onaangekondigde Android-toestel. De telefoon dook eenvoudigweg op tussen de achterbank van een taxi en door de vele fototesten en professionele hands-on video's leek het wel alsof het toestel drie maanden eerder al officieel in Rusland was gelanceerd.

Google lijkt die reputatie nu alvast eer aan te willen doen, want de eerste lekken over de Pixel 4 zijn nu al een feit. We kregen alvast renders te zien van Slashleaks en het raakte bekend dat de telefoon met betere dual-sim-functies zal komen. Nu wordt de telefoon ook alvast genoemd in een gesprek tussen Google-medewerkers op de website van het Android Open Source Project (AOSP) waar gewerkt wordt aan de code van het besturingssysteem.

Google Pixel 4 renders

Renders van de Pixel 4 en Pixel 4 XL

Pixel 4 door Google vermeld

De Pixel 4 wordt vermeld door een Google-medewerker in verband met een codewijziging in 'KASAN', dat is een tool van Google die fouten ontdekt in het geheugenbeheer van Android. Android-ontwikkelaar Andrey Konovalov schrijft in een reactie het volgende: "Het was de bedoeling om dit toe te passen op een Pixel 3 en ervoor te zorgen dat alles werkt. Daarna zou het op de Pixel 4 worden toegepast en zo verder. Als ik een Pixel 4-toestel had dan had 4.9 [de versie van een KASAN-patch] niet belangrijk geweest."

Screenshot waarin Google de Pixel 4 vermeldt

De reactie van Andrey Konovalov van Google

Konovalov bespreekt nu dus alvast het testen van Android-software op de onaangekondigde Pixel 4. Zijn bericht roept ook de vraag op of Google nu mogelijk al prototypes van zijn toekomstige vlaggenschip in de handen geeft van zijn software-ontwikkelaars. Konovalov heeft het namelijk over het al dan niet in handen krijgen van de Pixel 4. We zijn erg benieuwd welke lekken ons nog meer te wachten staan de komende maanden.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk