‘Google Nest Wifi met ingebouwde smart speaker verschijnt in oktober’

‘Google Nest Wifi met ingebouwde smart speaker verschijnt in oktober’

Google Nest Wifi

Google startte eerder dit jaar de transitie naar zijn Nest-merknaam. Voorheen bestonden er binnen de zoekgigant twee ‘productgroepen’ voor slimme apparatuur: Home en Nest. Waar Nest zich in de eerste jaren voornamelijk richtte op zijn slimme deurbel, vallen de Nest Hub – eerder nog de Google Home Hub – en de Nest Hub Max inmiddels ook onder de Nest-merknaam. Daarmee wil de fabrikant het voor consumenten gemakkelijker maken, alles moet onder een dak vallen. Zo ook de nieuwste Nest Wifi-router, die volgens 9to5Google op het Made by Google-event op 15 oktober, moet debuteren.

Google Home Mini

De Nest Wifi-systemen komen met een ingebouwde 'slimme speaker'

Volgens de geruchten blijft het Mesh-concept van de routers intact. Dat geldt ook voor de manier, waarop de eerste Google Wifi-systemen werken – het is extreem makkelijk om de apparaten in te stellen. Zoals we gewend zijn van wifi-systemen, word je ook automatisch naar het juiste ‘station’ overgeplaatst en zijn er veel functies – onder andere om te beheren welke apparaten er op het wifi-netwerk aanwezig zijn, en welke websites de apparaten mogen bezoeken. Bij de Nest Wifi komt er een belangrijke functie bij, het zal zijn Google Assistent namelijk inbouwen in de Nest Wifi-router.

Nest Wifi Assistent?

In de wereld van slimme verbonden apparaten, is het van belang om in steeds meer ruimtes Googles slimme speakers te plaatsen. Met de aanstaande Nest Wifi, wordt het al een stuk gemakkelijker om elke ruimte te voorzien van zo’n speaker: er wordt immers een slimme speaker ingebouwd in Nest’s aanstaande router. Naast alle standaard Assistent-taken, zou de speaker ook specifieke commando’s krijgen om de router te bedienen. Wat betreft kwaliteit van de speaker, moet het vergelijkbaar zijn met de aanstaande Nest Mini-speaker, die ook tijdens het Made by Google-event zou verschijnen.

Google Wifi 3 pak

Het zou afstappen van het bestaande design van de Google Wifi-speakers

Er wordt ook gesproken over het uiterlijk van de routers. Opvallend is dat Google afstapt van het design van de huidige Google Wifi. Daarbij is er gekozen voor meerdere kleuren die beter passen in hedendaagse huiselijke omgevingen, aldus de website. De vormgeving van de Nest Wifi zou veel overeenkomsten bieden met de Eero wifi-systemen. Een laatste opmerking, gaat over de compatibiliteit met bestaande Google Wifi-systemen. Volgens bronnen van 9to5Google, werken bestaande Wifi-producten ook met de nieuwste Nest-systemen. Wat vind jij hiervan? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Google Wifi
Google On, later Google Wifi, is de app voor de slimme Google wifi-routers. Je kan functies instellen, meerdere routers toevoegen en krijgt tips over het verbeteren ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties