Google verlaagt streamingkwaliteit Nest-camera's vanwege coronacrisis

Google verlaagt streamingkwaliteit Nest-camera's vanwege coronacrisis

Nest-camera's streamen in lagere resolutie

Google heeft in een e-mail aan klanten laten laten weten dat ze standaard in aan een lagere kwaliteit gaan streamen in plaats van de best mogelijke kwaliteit. Zo moet de toegenomen druk op de netwerken worden verminderd aangezien er momenteel meer mensen thuiszitten en ook meer tijd online doorbrengen. De videoplatformen Disney+, YouTube en Netflix verlaagden de beeldkwaliteit vorige maand al om dezelfde redenen.

Google gaat de videokwaliteit voor de Nest-camera's in de komende dagen doorvoeren. Het betreft een tijdelijke wijziging die klanten in de instellingen in de Nest-app weer terug kunnen zetten naar de hoogste kwaliteit.

Nest Cam IQ

Aanpassingen overige Nest-producten

Google zal tevens de diashows op de Nest Hub, Nest Hub Max, Chromecast en andere Cast-geschikte apparaten minder vaak verversen. Daarnaast zal de beeldkwaliteit van de diashows iets lager afgesteld worden. Google zal na de coronacrisis de standaard instellingen weer herstellen.

Eigenaren van de cameraproducten van Googles Nest-serie hebben vorige maand last van een storing gehad waardoor zij uren lang geen livebeelden van camera's konden streamen. Gelukkig zijn deze problemen verholpen en biedt het bedrijf voor het ongemak een vergoeding aan.

Wat vind jij van de maatregelen die Google hier neemt? Maak jij je zorgen om de extra belasting op de Nederlandse netwerken? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Nest
Officiële app voor Nest, waarmee onder andere de slimme thermostaat en beveiligingscamera's van het zusterbedrijf van Google mee kunnen worden bediend. ..

Meer info

Lees meer over:
Google Nest

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties