Google neemt CloudReady over, verandert Windows 10 in Chrome OS

Google neemt CloudReady over, verandert Windows 10 in Chrome OS

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google heeft het bedrijf Neverware overgenomen, bekend van de software CloudReady. Met die tools kan je een versie van Chrome OS op een pc met Windows 10 draaien.

Cloudready-overname

In alle stilte heeft Neverware maandag bekend gemaakt dat het bedrijf is overgenomen door Google. De techgigant investeerde eerder al in Neverware en het Chrome OS-team van Google werkte ook nauw samen met het bedrijf.

Neverware staat bekend om zijn CloudReady OS, dat is een aangepaste versie van Chrome OS die is geoptimaliseerd om te werken op telefoons met Windows 10. De software is gericht op bedrijven en scholen, maar ook op consumenten die een oudere Windows-pc die mogelijk geen updates meer krijgt weer nieuw leven willen inblazen. Chrome OS staat er namelijk om bekend dat het ook goed presteert op hardware dat minder veeleisend is.

Google neemt CloudReady over, verandert Windows 10 in Chrome OS

Het CloudReady-logo

Upgrade

"Op lange termijn zal CloudReady een officieel Chrome OS-product worden en bestaande klanten worden naadloos geüpgraded wanneer dat gebeurt", stelt Neverware in zijn blogbericht. Ook de releases van nieuwe versies van CloudReady OS zullen volledig in lijn komen met die van Chrome OS.

Gerelateerde artikelen

Nu Microsoft zelf naar manieren zoekt om Windows 10 lichter te maken en lichtere software op pc's mogelijk te maken, is het een goede moment voor Google om met CloudReady en Chrome OS een alternatief te bieden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Chrome OS? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk