Wat googelen Nederlanders met meeste met kerst?

Wat googelen Nederlanders met meeste met kerst?

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Wanneer de feestdagen voor de deur staan, verandert steevast het zoekgedrag van Nederland. Velen bereiden zich voor op mooie dagen met familie en vrienden en alles wat daarbij komt kijken, iets wat je zeker terugziet in Google.

Googelen rond de feestdagen

In een persbericht bespreekt Google Nederland enkele opvallende trends in de zoekresultaten. Met de feestdagen in het vooruitzicht, ontstaat waarschijnlijk bij sommige mensen lichte paniek, omdat er straks een lekker kerstdiner op tafel moet worden gezet. Nederlanders komen naar Google om op zoek te gaan naar recepten voor het ultieme kerstdiner.

Het is daarom dat in een jaar tijd nooit vaker naar recepten wordt gezocht dan in de tweede helft van de maand december. In onderstaande grafiek kan je die duidelijk zien terugkeren, ieder jaar in de dezelfde periode. Je kan ook zien dat de grootste piek in de cijfers heeft plaatsgevonden in 2020. Dat is waarschijnlijk ook niet toevallig, want in het jaar waarin het coronavirus uitbrak waren de meeste restaurants gesloten en gingen mensen massaal koken.

'Recepten' wordt het vaakst met de feestdagen gezocht

'Recepten' wordt het vaakst met de feestdagen gezocht

Is de supermarkt nog open?

Een andere piek die in de zoekresultaten rond de kerstperiode wordt bereikt, zijn de namen van supermarkten. Mensen willen maar al te graag weten wat er in de folder staat en wat de openingsuren zijn. Ze moeten immers nog snel die ovenhapjes kopen of een paar flessen prosecco. Hieronder zie je dat er altijd rond de feestdagen pieken zijn in het aantal zoekopdrachten voor supermarkten.

Zoektermen voor supermarkten pieken telkens rond kerst

Zoektermen voor supermarkten pieken telkens rond kerst

Wat eten we?

Maar wat komt er dan op tafel? In 2021 waren recepten met kip en ook desserts zoals taart en stoofperen opvallend populair, terwijl rollade in 2020 veel werd gezocht. Dit jaar zien we tot nu toe wederom stoofperen omhoog schieten, terwijl er ook interesse is in chocolademousse, garnalencocktails en groenten.

Blijkbaar willen we alle lekkernijen compenseren met iets waar ook vitamine C in zit. Trending qua zoekopdrachten rond groenten zijn op dit moment vooral pastinaak, haricot verts en spruitjes. Zo, dan ben je helemaal mee met de groententrends van dit jaar. Wat komt er bij jou om tafel? Heb jij alvast supermarkten of recepten opgezocht? Deel je favoriete recepten in de reacties.

De populairste jaaroverzichten

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk