Googles AirDrop-concurrent 'Nearby Sharing' te zien in video

Googles AirDrop-concurrent 'Nearby Sharing' te zien in video

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Nearby Sharing

Nearby Sharing is een deelfunctie die ook wel bekend staat als 'Fast Sharing'. De eerste tekenen van het bestaan ervan, zagen we in een bèta van Android Q. Helaas heeft Nearby Sharing nooit de stabiele versie van Android 10 gehaald.

Nearby Sharing moet een concurrent worden van Apples Airdrop waarmee je foto's, documenten en meer kunt uitwisselen met andere Apple-apparaten in de buurt. We hebben ooit een vergelijkbare deelfunctie gehad. Dat was Android Beam en deze NFC-deelfunctie werd met de komst van Android 4.1 Jelly Bean gelanceerd om met Android 10 weer verwijderd te worden.

Nearby Sharing in actie

XDA heeft Nearby Sharing aan de praat weten te krijgen op een Google Pixel 4 en Pixel 2 XL en er meteen een video van gemaakt. In deze video zien we wat meer details over de deelfunctie zoals de instellingen waar je één en ander kunt instellen. Het is onder andere mogelijk om de naam van je apparaat aan te passen, het beperken van het delen tot je contacten en de manier waarop je gegevens wilt verzenden.

Allereerst maakt Nearby Sharing gebruik van Bluetooth om verbinding te maken met de andere telefoon. Via Google-locatieservices wordt gekeken hoe ver beide apparaten van elkaar verwijderd zijn, zodat willekeurige deelverzoeken geen kans maken. Daarna kan je bestanden delen via wifi, via een dataverbinding en zelfs zonder internetverbinding.

In de video zie je dat het delen nog niet 100% werkt en Google heeft nog een aantal maanden de tijd om dit en eventuele andere bugs te verhelpen. Wanneer we de deelfunctie op Android-apparaten gaan zien, is niet bekend. We weten wel dat Nearby Sharing gekoppeld is aan Google Play Services dus kan Google het via een druk op de knop voor iedereen aanzetten.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk