Met Google Nearby is Google nooit ver weg

Met Google Nearby is Google nooit ver weg

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Google Nearby

Google Nearby is volgens AndroidPolice een nieuwe dienst die zonder tussenkomst van de gebruiker gegevens over onder andere de locatie kan doorgeven. Door het regelmatig aanzetten van Bluetooth, WiFi en de microfoon kan Google lokaliseren waar een toestel en dus persoon op dat moment is. Deze informatie kan bijvoorbeeld doorgegeven worden aan bevriende gebruikers, maar zou ook het toespitsen van bijvoorbeeld reclame en aanbiedingen veel relevanter kunnen maken. Het zou ook mogelijkheden bieden om bijvoorbeeld reminders in te stellen: 'Als ik in de buurt ben van Andy, herinner me eraan dat ik hem nog € 5 moet betalen'. Er zijn talloze manieren te bedenken waarop dit actief ingezet kan worden, zoals bijvoorbeeld met domotica (huisautomatiseren). De dienst is volgens de bron ook uit te schakelen.

De dienst zit nog in de ontwikkelfase en dus nog niet alle gegevens zijn bekend. Wel zijn er al screenshots gelekt.

Beschikbaarheid

Google Nearby is een project waar nog volop aan gewerkt wordt. Een lancering tijdens Google I/O 2014 eind juni lijkt dan ook te snel. Wanneer en of de dienst beschikbaar zal komen is vooralsnog niet bekend.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk