Google lanceert Multisearch in het Nederlands: zo werkt het

Google lanceert Multisearch in het Nederlands: zo werkt het

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google kondigt zijn Multisearch-functie aan voor meer dan 70 talen waaronder het Nederlands. Met Multisearch kan je een afbeelding koppelen met tekst om meer gerichte zoekresultaten te krijgen.

Multisearch in Nederland

Google maakt bekend tijdens zijn 'Search on'-evenement dat Multisearch vanaf nu in veel meer talen werkt. Met Google Lens kan je al langer zoekresultaten bekijken op basis van een afbeelding van je telefoon. Zo kan je bijvoorbeeld een monument fotograferen om relevante informatie erover te ontdekken.

Multisearch gaat nog een stapje verder, want je kan de informatie van zo'n afbeelding van extra context voorzien, en zo krijg je meer specifieke resultaten. Stel, je dochter is helemaal gek van de laatste generatie van Pokémon, en je wil haar verrassen voor haar verjaardag. Dan kan je haar favoriete Pokémon fotograferen en als tekst 'petje' toevoegen. Multisearch toont resultaten van een pet waar die exacte Pokémon op is afgebeeld. Of kijk naar de onderstaande gif, waar iemand een andere kleur zoekt van een welbepaalde jurk.

Multisearch in actie

Multisearch in actie

'Dichtbij mij' en vertalingen

Verder heeft Google ook bekend gemaakt dat er een nieuwe functie komt voor Multisearch in het Engels (VS). Je kan nu zoeken met een afbeelding en vervolgens kiezen voor "Dichtbij mij". Als je bijvoorbeeld een leuke bloem fotografeert en kiest voor "Dichtbij mij", dan krijg je tuincentra in de buurt te zien die deze specifieke bloemen verkopen. We verwachten dat de verbetering later ook in het Nederlands beschikbaar zal zijn.

Gerelateerde artikelen

In Google Lens is al langer een vertaalfunctie in combinatie met Translate, waarmee je de vertaalde tekst kan zien bovenop het origineel. Google gaat de vertaalde tekst nu naadloos integreren in de rest van de afbeelding. Voordien kreeg de tekst altijd een achtergrondkleur, maar nu worden de vertaalde letters dankzij AI in de afbeelding verwerkt.

Multisearch zal in de komende maanden voor het Nederlands werken, maar een meer specifieke lanceringsdatum deelt Google voorlopig niet.

De betere vertalingen van Lens

De betere vertalingen van Lens

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk