Google laat je verloren Android-apparaten terugvinden vanaf Mijn Account-pagina

Google laat je verloren Android-apparaten terugvinden vanaf Mijn Account-pagina

Telefoon zoeken

Het is al een tijd mogelijk om de locatie van je smartphones en tablets te bekijken via Android Apparaatbeheer. Via die applicatie en website kun je naast het bekijken van de laatstbekende locatie ook toestellen op afstand geluid laten maken, vergrendelen of zelfs wissen. Deze functies werken overigens alleen als het toestel een internetverbinding heeft.

Via Google Mijn Account kun je nu ook een lijst bekijken met jouw smartphones en tablets. Daarbij zie je wanneer de apparaten voor het laatst 'gezien' zijn en hun laatstbekende locatie (land). Wanneer je verder gaat, word je doorverwezen naar de officiële website van Android Apparaatbeheer (Android Device Manager) en vanuit die website kun je dan weer je toestel opzoeken, wissen of de beltoon over laten gaan.

Het wordt ook mogelijk om Mijn Account te openen door middel van een spraakopdracht in Google Zoeken, maar deze lijken nog niet te werken wanneer je het in het Nederlands probeert.

Beschikbaarheid

Om je verloren smartphones en tablets terug te vinden, kun je voortaan dus terecht op de Mijn Account-pagina van Google. Daarnaast kun je door op de onderstaande knop de Android Apparaatbeheer-app installeren of hier de website van Android Apparaat bezoeken.

Bron: Official Google Blog

Google Vind mijn apparaat
Als je Google Vind mijn apparaat moet gebruiken, dan hoop ik dat dat is omdat je je telefoon ergens in huis hebt laten slingeren. De app is namelijk b ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties