Google Meet test ondertiteling met real-time vertaling: zo werkt het

Google Meet test ondertiteling met real-time vertaling: zo werkt het

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google test de mogelijkheid om ondertiteling in Google Meet ook in real-time te vertalen. Wanneer een spreker in het Engels praat, kan de ondertiteling nu meteen in een andere taal verschijnen. Al is er nog geen ondersteuning voor het Nederlands.

Google Meet vertaalde ondertiteling

Je kent vast al de Live caption-functie van Google, dat is een functie op Pixel-telefoons die ondertiteling van audio in real-time mogelijk maakt. In Google Meet, de populaire tool voor videovergaderingen, is het al langer mogelijk om onder meer in het Engels, Frans of Duits te spreken en voor alle gasten van de vergadering ondertiteling te laten verschijnen.

Google wil nu nog een stapje verdergaan zodat die ondertiteling ook nog eens onmiddellijk vertaald wordt, dat zegt het bedrijf in een blogbericht. Met andere woorden: iemand spreekt in het Engels, en wat die persoon zegt verschijnt automatisch in een andere taal naar keuze.

Het gaat in feite om een toepassing van Live translate, dat is de efficiënte real-time vertalingen die we kennen van de Pixel 6-telefoons van Google. We konden die functie al uitgebreid testen op de redactie en je ziet ze aan het werk in de video onderaan dit artikel.

Google Meet test ondertiteling met real-time vertaling: zo werkt het

Ondersteuning voor Nederlands

Toch is er ook minder goed nieuws voor de vertaalde ondertitelingen die Google test. Google Meet zal in eerste instantie alleen ondertiteling vertalen voor Engelstalige sprekers en er wordt ook nog niet naar het Nederlands vertaald. Wel naar: het Frans, Duits, Portugees en Spaans. Al verwachten we dat Google op termijn met Live translate-ondertitelingen meer talen zal ondersteunen. We zagen op de Pixel 6-reeks al dat live-vertalingen naar het Nederlands prima werken.

Google gaat de nieuwe functie in de loop van de komende weken uitrollen naar zakelijke gebruikers van Google Meet. Je kan de vertaalde ondertiteling dan vinden op de website ne Google Meet-app via het menu Instellingen > Ondertiteling.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Google Meet? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Google Meet

Google Meet

Google Meet is een videoconferencingtool en iedereen met een Google-account kan er gebruik van maken. Je kan een online vergadering met maximaal 100 d ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk