Google Meet laat mensen minder door elkaar praten in vergaderingen

Google Meet laat mensen minder door elkaar praten in vergaderingen

Google werkt op dit moment aan een functie die ervoor moet zorgen dat het geluid in een videogesprek via Google Meet, beter gaat klinken. Google wil dit vooral gaan verbeteren voor videogesprekken waarin veel mensen deelnemen. Zo moeten onder andere de stemmen beter gesplitst en onderscheiden kunnen worden.

Google Meet Stereosplitsing

Google Meet is de videobeldienst die is ontwikkeld door Google. Iedereen met een Google-account kan er gebruik van maken. Het werkt daarbij zowel via een app op je telefoon, als via de webbrowser op een Windows- of Apple-laptop.

Voor de nieuwste versie van de app van Google Meet, werkt Google hard aan de functie 'stereosplitsing'. Zo meldt 9to5Google. Deze functie moet er onder andere voor gaan zorgen dat je in een gesprek met meerdere mensen, beter kun horen wie er nou daadwerkelijk aan het woord is. Met stereosplitsing wil Google er namelijk voor zorgen dat Google Meet de audio zowel in de rechter- als in de linkerkanalen gaat opnemen. Dit moet er volgens het bedrijf voor zorgen dat je stemmen straks makkelijker kunt identificeren. En dit zal vooral handig zijn bij videogesprekken waarin meerdere mensen aanwezig zijn, en ook meerdere mensen in één keer het woord willen nemen.

Op dit moment wordt het gesprek dan nog één grote chaos waardoor je of mensen niet goed kunt horen, óf niet goed weet wie er op dat moment aan het spreken is. Dit komt mede omdat Google Meet de audio op dit moment nog mono verzendt. Met de nieuwe functie 'stereosplitsing' moet dit dus verbeterd en voor een groot gedeelte opgelost worden. Al blijft het raadzaam om gewoon even netjes op je beurt te wachten voordat je een dwars door iemand heen gaat praten in een groepsvergadering, ja toch?

Google Meet laat mensen minder door elkaar praten in vergaderingen

Beschikbaarheid

Het is nog niet precies bekend wanneer Google de functie wil gaan activeren. We verwachten echter dat dit dit jaar nog zou moeten gebeuren. Dit mede omdat Google op dit moment hard bezig is met aanpassingen aan Google Meet.

Google Meet
Google Meet is een videoconferencingtool en iedereen met een Google-account kan er gebruik van maken. Je kan een online vergadering met maximaal 100 d ..

Meer info

Lees meer over:
Google Meet Google

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties