Google Meet laat je nu beeld van deelnemers uitschakelen

Google Meet laat je nu beeld van deelnemers uitschakelen

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Google Meet heeft een aantal nieuwe filters, achtergronden en functies. Vanaf nu is het bijvoorbeeld mogelijk om iemands videofeed - zijn beeld - uit te schakelen. De functie komt naar Android, iOS en de webversie van Google Meet. In dit artikel leggen we uit hoe het werkt en wat er nog meer allemaal nieuw is in Meet.

Beeld van een ander uitzetten

Misschien ken je het wel, je zit in Google Meet middenin een videovergadering en luistert aandachtig naar degene die aan het woord is. Je wordt echter steeds afgeleid door iemand die zonder schaamte zit te eten, zijn haar aan het stylen is of een pulkje uit zijn neus probeert te halen. Je kunt hen natuurlijk netjes vragen om de camera uit te zetten, maar je krijgt hiervoor nu zelf ook een functie aangereikt. Google Meet krijgt namelijk een functie waarin je het beeld van iemand kunt uitschakelen. De functie wordt op dit moment uitgerold.

Gerelateerde artikelen

Hoe werkt het?

Om het beeld van iemand uit te schakelen ga je naar het overloopmenu, het icoontje met de twee poppetjes aan de rechterkant. Hier kun je vervolgens de persoon selecteren wiens beeld je wil uitschakelen onder de naam Niet bekijken. Het beeld vanuit zijn of haar camera krijg jij dan niet meer te zien, je ziet dan nog enkel de profielfoto. Andere mensen zien nog wel zijn of haar beeld. Degene waarvan je het beeld uitzet kan niet zien dat jij het beeld hebt uitgeschakeld. De functie is zowel beschikbaar voor de host van het gesprek als voor de andere deelnemers.

Naast deze functie komt Google Meet met enkele nieuwe achtergronden en filters. Deze vind je in het menu - de drie verticale puntjes naast de hand - onder Virtuele effecten toepassen. Vanaf nu kun je jezelf onder andere laten transformeren tot Ramadanmaan - die meer op een banaan lijkt - of draakje. Als nieuwe achtergronden vind je nu Kasteel en draak, eerste zonsopkomst van de lente en Ramadanstraat.

Herken jij de knuffels op het mooie kastje van Dimitry?

Google Meet

Google Meet

Google Meet is een videoconferencingtool en iedereen met een Google-account kan er gebruik van maken. Je kan een online vergadering met maximaal 100 d ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk