Google Meet is scherper: je kunt nu in 1080p videobellen

Google Meet is scherper: je kunt nu in 1080p videobellen

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Google Meet is verbeterd. De app voor videomeetings heeft nu een beeldkwaliteit van 1080p. Dat betekent dat je mensen nu in full HD kunt bekijken. Wel is het op dit moment alleen beschikbaar voor een deel van de Workspace-gebruikers en een deel van de Google One-abonnees.

Google Meet

“Oh, je staat op mute”: bijna iedereen kent het videoconferentieleven inmiddels, maar niet veel mensen kennen het ook heel scherp. Google Meet was tot nu toe niet beschikbaar in full HD, maar daar komt nu verandering in. Google lanceert Google Meet in 1080p-beeldkwaliteit bij een kleine groep mensen die Workspace of Google One gebruiken. Hopelijk komt het ook snel naar de rest van de gebruikers van Google Meet, want het is een welkome upgrade.

Om er gebruik van te kunnen maken (als je de optie hebt), heb je een 1080p-camera nodig, een goede computer en moet je gebruikmaken van de webversie van Google Meet. De nieuwe HD-resolutie staat standaard uit, maar je kunt voordat je de meeting inkomt aangeven dat je graag in 1080p beeld wil uitzenden. Dat doe je via de drie puntjes, waarbij je vervolgens in de rechterbovenhoek ziet staan 1080p om aan te geven dat je extra scherp in beeld bent. Via het instellingenmenu kun je dit uiteraard altijd aanpassen. Google waarschuwt erbij voor je internet, want je verbruikt meer data omdat er ook letterlijk meer informatie wordt verstuurd.

Google Meet is scherper: je kunt nu in 1080p videobellen

Alleen voor betalende klanten

Op de hulppagina van Google is meer te lezen over de 1080p-resolutie. Google geeft aan dat het niet beschikbaar komt voor Google Workspace Essentials, Business Starter, Education Fundamentals, Education Standard, Nonprofits, G Suite Basic, Business en mensen met een persoonlijk Google-account. Of dat in de toekomst nog verandert, dat is onbekend. Het lijkt een optie te zijn en blijven voor betalende Google-klanten.

Google Meet

Google Meet

Google Meet is een videoconferencingtool en iedereen met een Google-account kan er gebruik van maken. Je kan een online vergadering met maximaal 100 d ..

Gerelateerde artikelen

Ga jij jezelf op 1080p in meetings zetten wanneer dat kan, of liever niet? Laat het nu achter in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk