Google Meet heeft nu ook emoji's: zo werkt het

Google Meet heeft nu ook emoji's: zo werkt het

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

In Google Meet kun je vanaf nu ook emoji's sturen. Dat maakt een nieuwe update mogelijk. Over welke emoji's gaat het en wat kun je er precies mee?

Google Meet

Google Meet is het platform van Google waarin je met andere mensen kunt videobellen. Iedereen die beschikt over een Google-account kan gebruik maken van Meet. Tot een uur vergaderen is gratis, als je langer wil moet je hiervoor een betaalt Google-abonnement nemen. Meer informatie over Google Meet vind je hier en enkele tips over de dienst, lees je hieronder.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe update

In een update voor Meet heeft Google nu de mogelijkheid toegevoegd om emojireacties te versturen. Je kunt op dit moment kiezen uit de volgende negen emoji's: hartje, duim omhoog en naar beneden, feesttoeter, applaus, de lachende, verbaasde verdrietige én bedenkende smiley.

De emoji's verschijnen in het hoekgedeelte van ieders gebruiksvenster en aan de linkerkant van het scherm. Net zoals bij andere videovergaderingapps vliegen ze omhoog ,waarna ze even later weer verdwijnen. Of Google later nog meer emoji's zal toevoegen, is nog niet bekend. Hieronder zie je alvast een voorbeeld.

De functie kan voornamelijk handig zijn voor mensen die in een videovergadering zitten met een grote groep deelnemers. Je kunt zo makkelijk een duimpje sturen als je het met iets of iemand eens bent. Een simpele emoji kan voorkomen dat iedereen door elkaar heen gaat praten en het is ook niet langer nodig om de chat vol te spammen met korte reacties. De functie bestond al langer in de bekende Zoom-app.

Google Meet heeft nu ook emoji's: zo werkt het

Beschikbaarheid

De update met hierin de emoji's wordt op dit moment uitgerold. Op de redactie kunnen een aantal leden elkaar al lieve hartjes sturen, maar nog niet iedereen heeft de update echter al binnen. De emoji's worden beschikbaar in de webversie van Meet, als ook voor de Android- en iOS-app.

Heb jij de update al binnen? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

Google Meet

Google Meet

Google Meet is een videoconferencingtool en iedereen met een Google-account kan er gebruik van maken. Je kan een online vergadering met maximaal 100 d ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk