Google-medewerkers houden protestmars tegen seksueel wangedrag

Google-medewerkers houden protestmars tegen seksueel wangedrag

Seksueel wangedrag

De onvrede bij Google-werknemers is nog niet voorbij na de schandalen van seksueel misbruik waarin vooral Android-oprichter Andy Rubin een hoofdrol speelt. De man zou een ongepaste relatie op de werkvloer hebben gehad, waarbij er gesproken wordt over seksueel wangedrag. Rubin vertrok in 2014 zogezegd vrijwillig bij Google om aan een nieuw verhaal te beginnen met zijn bedrijf Essential te beginnen. Nu blijkt dat dat vrijwillige vertrek, waarbij Rubin veel lofbetuigingen kreeg samen met een vertrekpremie van 90 miljoen dollar, toch niet zo vrijwillig te zijn.

Andy Rubin reageerde in een tweet op de beschuldigingen die in de Amerikaanse krant The New York Times verschenen en hij stelde dat het onderzoek vol foute informatie staat. Google CEO Sundar Pichai ontkende de feiten niet en stelde dat in de voorbije twee jaar 48 feiten van seksueel wangedrag zijn gepleegd bij Google, maar dat in geen van de gevallen een vertrekpremie werd uitgekeerd.

Andy Rubin

Android-topman Andy Rubin

Protestmars

Buzzfeed meldt nu dat Google-medewerkers donderdag het initiatief nemen om een protestmars te organiseren uit onvrede met de gepleegde feiten binnen het bedrijf. Het idee werd in een intern discussieforum aangehaald en kreeg meteen veel steun van de werknemers.

Voor de werknemers zijn de feiten nog lang niet verwerkt, en er wordt ook gesproken over een probleem in de brede zin. Een medewerker die anoniem wenste te blijven spreekt tegen Buzzfeed over "een patroon van machtige mannen die wangedrag vertonen tegenover vrouwen en daarmee wegkomen." De medewerker kaart ook aan dat de consequenties voor dergelijke zaken meestal bepaald worden door mannen.

Het is niet de eerste keer dit jaar dat er onvrede heerst bij de medewerkers van Google. Eerder heerste er protest rond Googles samenwerking met het Amerikaanse leger omtrent drones en omtrent de plannen die circuleren voor een gecensureerde zoekmachine in China.

Tweet Andy Rubin

Tweets waarin Rubin zichzelf verdedigde na de beschuldigingen

Via: TechCrunch

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties