Google voegt marketingmogelijkheden samen in drie producten

Google voegt marketingmogelijkheden samen in drie producten

Ads

Het is 18 jaar geleden dat de eerste advertentie via Google AdWords geplaatst werd in Google. In deze 18 jaar is er veel veranderd vooral in de wijze waarop wij als gebruikers zoeken naar producten en daarbij is mobile heel erg belangrijk. Volgens Google was het tijd om al de verschillende producten die het bedrijf in al die jaren gemaakt terug te brengen naar drie producten.

Google Ads

Iedereen kent Google AdWords en wanneer je zelfstandig ondernemer bent is de kans groot dat je ze ooit wel eens ingezet hebt voor je bedrijf. Het is een platform waar iedereen advertenties mee kan plaatsen binnen Google en op sites die Google-advertenties toelaten. De naam Google AdWords zal plaats maken voor Google Ads. Er zullen nieuwe mogelijkheden worden toegevoegd die het vooral voor de kleine ondernemer makkelijker maken om advertenties te plaatsen. Natuurlijk zal ook machine learning worden geïntroduceerd om de effectiviteit te verhogen.

Google Marketing Platform

DoubleClick en Google Analytics 360 Suite worden samengevoegd tot het Google Marketing Platform. De tool DoubleCick maakt het mogelijk om (geautomatiseerd) advertentieruimte in te kopen op andere websites. Dit zal nu samengevoegd worden met Google Analytics 360 Suite zodat er een product ontstaat. Uiteindelijk moet het de bedoeling zijn dat bedrijven complete campagnes met verschillende uitingen vanuit een plek moeten kunnen plaatsen, uitvoeren en meten.

Google Marketing Platform

Google Ad Manager

Als laatste zullen DoubleClick Ad Exchange, een soort marktplaats voor advertenties, en DoubleClick for Publishers (DFP) worden samengevoegd in een enkel product met de naam Google Ad Manager.

Google Ad Manager

Met al deze veranderingen gaat Google nog harder werken aan de relevantie van de advertenties. Eerder kondigde Google al aan websites die 'foute' advertenties laten zien te gaan straffen. Daarvoor is de Coalition For Better Ads opgezet, en deze 'vereniging' heeft bepaald welke advertenties slecht zijn en welke niet.

Bron: Google

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties