Google Maps voor Wear OS-horloges werkt nu zonder telefoon op zak (Update)

Google Maps voor Wear OS-horloges werkt nu zonder telefoon op zak (Update)

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Tijdens de lancering van de Samsung Galaxy Watch 5 werd bekend dat Google Maps binnenkort zou gaan werken zonder een smartphoneverbinding. Dat moment is nu aangebroken.

Update 13.01: De update die Google Maps op Wear OS onafhankelijk maakt van je telefoon, wordt nu uitgerold. Er is ook nieuwe instellingen in Maps op horloges.

Google Maps op Wear OS

In een kort bericht op de Wear OS-supportpagina kondigt Google aan dat je nu "je telefoon kunt achterlaten en naar meer plaatsen kunt gaan met Wear OS op Google Maps". Dat betekent dus dat Google Maps op Wear OS-horloges met LTE-ondersteuning voortaan werkt zonder een actieve verbinding met je telefoon hoeft te hebben. Die kun je dus thuislaten als je gaat hardlopen in een onbekend gebied. Turn-by-turn navigatie werkt dan met de LTE-verbinding op je smartwatch.

Gerelateerde artikelen

Navigeren met Maps op je Wear OS-horloge

Wil je navigeren met je Wear OS-horloge zonder een telefoon in de buurt? Volg dan deze instructies:

  1. Open Maps op je Wear OS-smartwatch.
  2. Geef een stemcommando of gebruik het toetsenbord om een bestemming in te voeren. Je kunt ook op de kaart tikken om een locatie te selecteren.
  3. Selecteer je vervoermiddel. Je ziet nu de verwachte aankomsttijd.
  4. Start je wandel-, fiets- of autorit.

Meedraaien en zoomen op de kaart

Je kan je vinger gebruiken om de kaart te verplaatsen en mee te draaien. Tik op het locatie-icoon als je de kaart wilt terugzetten op je huidige locatie. Draai de knop bovenaan je horloge om in te zoomen op de kaart

  • Dubbeltik en sleep met 1 vinger omhoog om uit te zoomen.
  • Dubbeltik en sleep met 1 vinger omlaag om in te zoomen.

Altijd onafhankelijk van je telefoon navigeren

Google heeft daarnaast een nieuwe methode toegevoegd waarmee je altijd op je horloge onafhankelijk van je telefoon kan navigeren. Voordien schakelde een Wear OS-horloge altijd je smartphone in voor de navigatie als hij nog met je telefoon verbonden is. Dat is minder handig wanneer je bijvoorbeeld te voet van thuis vertrekt en op je horloge wil navigeren, maar wanneer je toch nog met je telefoon bent verbonden. We leggen uit hoe je dat uitschakelt:

  1. Open Google Maps op je horloge.
  2. Scroll omlaag en kies Instellingen.
  3. Onder Automatisch starten tik je op een nieuwe instelling genaamd Startmodus of Startopties.
  4. Kies ervoor om navigatie enkel op je horloge uit te voeren.

Gerelateerde artikelen

De update die Wear OS-navigatie onafhankelijk maakt van je telefoon, wordt nu uitgerold. Dat gebeurt via een zogenaamde server-side update. Dat wil zeggen dat Google de functie geleidelijk activeert voor een steeds grotere groep gebruikers. Je kan de functies dus niet krijgen door je horloge zelf te updaten. De verbetering was op het moment van schrijven nog niet zichtbaar op de Pixel Watch van onze redactie.

De Heb jij een Wear OS-smartwatch met LTE en werkt Maps al zonder een telefoon in de buurt? Laat het ons weten in de reacties.

Samsung Galaxy Watch 5 Pro kopen
Samsung Galaxy Watch 5 Pro kopen

Samsung Galaxy Watch 5 Pro kopen

De Galaxy Watch 5 Pro is Samsungs meest premium smartwatch met meer functies dan ooit. Het slimme horloge komt met veel extra functies en een extra stevig en stijlvol design.

Vanaf 469 euro

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk