Google Maps tijdlijn ziet er nu anders uit, dit is er nieuw

Google Maps tijdlijn ziet er nu anders uit, dit is er nieuw

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Zodra je je Tijdlijn in Google Maps opent, zul je zien dat deze veranderd is. De wijziging is subtiel en niet iedereen zal het even leuk vinden. Dit is er veranderd.

Tijdlijn in Maps

Sinds 2015 kun je een tijdlijn in Google Maps bekijken met een overzicht van plaatsen die je die dag hebt bezocht inclusief het vervoersmiddel waarmee je naar een andere plek reist en hoe lang je er over gedaan hebt. Deze tijdlijn is gebaseerd op je locatiegeschiedenis en voegt ook foto's vanuit Google Foto's automatisch op het juiste tijdstip aan de tijdlijn toe. Sinds 2017 kun je op de detailpagina van een bedrijf ook zien wanneer je er voor het laatst bent geweest. In 2019 is Tijdlijn uitgebreid met 'Plaatsen', 'Steden' en 'Wereld', waardoor je gerichter op zoek kunt gaan naar plekken die je hebt bezocht. Later kwamen daar 'Inzichten' bij. Google Maps laat hiermee zien of je te voet, per fiets, met de auto of per vliegtuig in een hotel, attractie of winkelcentrum bent geweest.

Gerelateerde artikelen

Ondertussen is er in de Tijdlijn niet veel veranderd, tot nu toe. Google heeft de weergave op de schop gegooid. Voorheen kon je op het scherm naar rechts vegen om dagen te bekijken. Nu is de tijdlijn verticaal ingericht. Je scrollt van boven naar beneden, terug de geschiedenis in. In de balk in het midden zie je dan welke dag je bekijkt. Je kan ook de pijltjes te gebruiken om in de tijd terug te reizen. De stippen op de kaart erboven laten de plekken zien waar je geweest bent. Vervolgens kan je notities toevoegen aan een bezoek.

Gebruik jij deze functie veel om te zien waar je geweest bent of heb je het verzamelen van deze gegevens uitgeschakeld? E wat vind je van de vernieuwde Tijdlijn? Laat het ons weten in de reacties.

Google Maps tijdlijn ziet er nu anders uit, dit is er nieuw

Meer Google Maps-tips

Eerder legden we ook al uit hoe je met Maps je reis kan plannen, hoe je met deze truc plaatsen veel sneller kunt opzoeken en hoe je de app kan gebruiken zonder internetverbinding. Met Maps kan je ook makkelijk tankstations vinden op je route en we bespraken onlangs zes tips voor Maps die je echt wil kennen. Check ook zeker onze beste Google Maps-alternatieven.

Maps: Navigatie en OV

Maps: Navigatie en OV

Google Maps is de populaire applicatie van Google als het gaat om kaarten en navigatie. Google Maps bevat gratis gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarb ..

Bedankt voor de tip, Ronald!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk