Google Maps test slimmere 'recente locaties'-balk

Google Maps test slimmere 'recente locaties'-balk

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Google Maps op het web wordt voorzien van een slimme balk met 'recente locaties'. Het idee is dat je zo nog sneller bij locaties komt die je waarschijnlijk nodig hebt. Je zoekt immers vaak op je telefoon of op de browser even hoe je ergens moet komen, en vervolgens wil je dat ook echt gebruiken. We hopen dan ook dat deze functie snel naar de app komt: het komt immers het vaakst voor dat je in de browser iets opsnort en dan met je telefoon wil navigeren.

Recente locaties

De gewone navigatiebalk ken je. Die wordt aan de linkerkant weergegeven. Met behulp van een hamburgermenu (met drie puntjes/streepjes) kun je nu de opgeslagen locaties vinden, maar ook de recente locaties. Zo vind je dus ook veel sneller plekken die je hebt opgeslagen, om nog sneller te kunnen navigeren naar een bekende plek. Zo hoef je maar één keer een adres te onthouden en Google te typen, in plaats van dat je dat weer moet gaan opzoeken (via 9to5Google).

Je ziet straks in die zijbalk ook nog recent bekeken plekken in de vorm van locaties en steden. Zo hoef je niet allerlei zoekresultaten door te akkeren, maar ben je meteen waar je moet zijn. Plan je een stedentrip, dan zal Google Maps automatisch plekken die je in die stad hebt opgezocht in een groepje bij elkaar zetten. Klik er op één en je ziet aan de zijkant ook de andere locaties staan in die plaats, zodat je makkelijk kan wisselen tussen de plekken.

Google Maps test slimmere 'recente locaties'-balk

Gerelateerde artikelen

Google Maps

De vraag is wel of zoiets naar een smartphone kan komen: je hebt immers op een gewoon computerscherm de ruimte om er nog een zijbalk naast te zetten. Dat zie je bijvoorbeeld ook als je kijkt naar WhatsApp Web: daar zie je het gesprek rechts en de lijst met gesprekken links, iets wat je op een smartphone niet kan bewerkstelligen zonder dat de teksten een tekstgrootte krijgen waar je drie leesbrillen voor nodig hebt. Wel is deze vernieuwing in Google Maps een goede voor tablets. Misschien zou het op mobiel een soort pop-up kunnen zijn.

Op dit moment wordt de vernieuwing van de zijbalk voor Google Maps op web uitgerold, maar dat lijkt gefaseerd te gaan.

Google Maps Go: routes, verkeer en ov

Google Maps Go: routes, verkeer en ov

Google Maps Go is de lichtere variant van Google Maps en bestemd voor toestellen met weinig geheugen die draaien op Android Go. Google Maps Go is een zogenaamde Prog ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk