Google Maps stopt met tonen van benzinestations aan EV-rijders

Google Maps stopt met tonen van benzinestations aan EV-rijders

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Google Maps verwijdert de weergave van benzinestations voor mensen die een elektrisch voertuig hebben. In een wereld die steeds meer afscheid neemt van fossiele brandstoffen en meer naar elektrisch rijden toegaat, is dat op zich een logische keuze. Binnen Android Auto kun je straks alleen nog de dichtstbijzijnde laadstations zien als je in een elektrisch voertuig rijdt.

Laadstations in Google Maps

Google heeft aangekondigd dat het het voor elektrisch rijders makkelijker wil maken om een oplaadpunt te vinden via Google Maps en Android Auto. In de komende weken wordt de mogelijkheid uitgerold en kun je op verschillende factoren filteren om de laadpaal te vinden die jij het beste vindt passen bij jouw situatie. Dat kan het type stopcontact zijn, of het netwerk, of de energieleverancier.

Google wil aanmoedigen dat mensen elektrisch gaan rijden en denkt zo bij te kunnen dragen aan de overstap naar elektrische voertuigen. Het wil daarbij vooral de laadangst, ook wel range anxiety, verminderen. Veel mensen denken dat het in een elektrische auto snel mis kan gaan met oprakende energie en Google wil laten zien dat dat wel meevalt en dat er juist heel veel laadstations zijn die je onderweg van dienst kunnen zijn.

Gerelateerde artikelen

Geen tankstations meer

De functie komt beschikbaar in 12 landen, zoals Frankrijk, de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Australië en Duitsland. Of Nederland er ook toe behoort, dat is onbekend. Sowieso zijn we als het om laadpalen gaat een vreemde eend in de bijt: ons land is zo dichtbevolkt en dichtbesnelwegt, dat we eigenlijk altijd wel een laadpaal binnen handbereik hebben. Dat plan van de EU om over een paar jaar door heel Europa op elke 60 kilometer tenminste een laadpaal te hebben staan, dat is in Nederland makkelijk bereikt.

Google stopt in zijn geheel met het tonen van tankstations voor automobilisten met een elektrische auto. Het wil daarmee zorgen dat er geen verwarring ontstaat en dat maakt het wat persoonlijker. Je kunt nog wel handmatig naar een tankstation zoeken als je Maps op ‘elektrisch voertuig’ hebt staan. Handig als je bijvoorbeeld een snack of koffie wilt halen.

Ben jij een elektrisch rijder en ben je blij met deze ontwikkeling? Laat het nu achter in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk