Google Maps introduceert reizen via rolstoeltoegankelijke routes

Google Maps introduceert reizen via rolstoeltoegankelijke routes

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Rolstoeltoegankelijke routes in het openbaar vervoer

Reizen naar je eindbestemming met behulp van Maps is voor velen, waaronder de Androidworld-redactie, een uitkomst. De app biedt ook een uitstekende navigatie voor het reizen met het openbaar vervoer. Helaas zijn er mensen die er minder profijt van hebben. Dat zijn de mensen die minder goed ter been zijn. Voor hen biedt Google Maps nu routes in het openbaar vervoer aan die rolstoeltoegankelijk zijn.

Hiervoor ga je naar de navigatie in de app en selecteer je een begin- en een eindbestemming. Vervolgens druk je opties en dan selecteer je rolstoeltoegankelijk route. Maps laat je vervolgens een aantal mogelijkheden zien die rekening houden met mensen die minder goed ter been zijn.

Google haalt de benodigde informatie voor deze routes voornamelijk uit de gegevens die Local Guides in de app invoeren. Daarnaast maakt Google Street View-beelden van stations zodat je van tevoren al kunt zien of je hier met een rolstoel kunt bewegen. De nieuwe routes kunnen overigens ook uitkomst bieden voor mensen die met krukken lopen of reizen met een kinderwagen.

Google Maps toont ook allerlei informatie over plaatsen zoals winkels en restaurants. Hierbij kan er onder gezien wat ze er bijvoorbeeld serveren en wat de sfeer is van een bepaalde locatie. Hieraan is ook informatie toegevoegd over de toegankelijkheid voor rolstoelen. Hierin kan er aangegeven worden of winkels of andere plaatsen toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers. Om de informatie te kunnen bekijken in Google Maps, open je een bedrijf of locatie, om vervolgens op voorzieningen te drukken. Hierbij wordt dan getoond of de locatie toegankelijk is voor rolstoelgebruikers.

Via: Google

Maps: Navigatie en OV

Maps: Navigatie en OV

Google Maps is de populaire applicatie van Google als het gaat om kaarten en navigatie. Google Maps bevat gratis gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarb ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk