Google Maps op desktop toont nu reistijd per vervoermiddel

Google Maps op desktop toont nu reistijd per vervoermiddel

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Je kunt routes voor verschillende vervoermiddelen opvragen in Google Maps. Nieuw in de webversie van Maps is de weergave van de reistijd per vervoermiddel. Handig!

Reistijd meteen zichtbaar

Als je een route via Maps uitstippelt op je mobiel, dan zie je in een oogopslag hoelang je erover doet als je met de auto gaat of de trein pakt. Op de webversie van Maps waren die gegevens nog niet zichtbaar maar daar heeft Google nu een stokje voor gestoken. Onze collega's van DroidApp kwamen erachter dat de reistijdgegevens per vervoermiddel nu ook in Maps op je laptop of pc te zien zijn.

Stappenplan

Met Google Maps kun je routes opvragen voor de auto, het openbaar vervoer, lopen, ritdiensten, de fiets, het vliegtuig en de motor. Als er meerdere routes zijn, is de beste route naar je bestemming blauw en zijn alle andere routes grijs. Via de stappen hieronder vraag je een route op in de webversie van Maps.

  1. Open Google Maps op je computer
  2. Klik op het blauwe pijltje Route
  3. Kies een vetrekpunt en een bestemming

Je ziet nu bovenin per vervoermiddel hoe lang je erover doet om de bestemming te bereiken. Het gaat dan om de reistijd per auto, openbaar vervoer, te voer, met de fiets en met het vliegtuig. Je kan nu meteen het vervoermiddel aanklikken dat voor jou over de beste reistijd beschikt.

Webversie Google Maps laat je nu in een oogopslag reistijd per vervoermiddel zien

Onze Google Maps-tips

Wist je dat je met Maps je reis kan plannen en de app kan gebruiken zonder internetverbinding? Met Maps kan je ook makkelijk tankstations vinden op je route en met een truc plaatsen veel sneller opzoeken.

Gerelateerde artikelen

Maps: Navigatie en OV

Maps: Navigatie en OV

Google Maps is de populaire applicatie van Google als het gaat om kaarten en navigatie. Google Maps bevat gratis gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarb ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk