Update Google Maps: lijstjes met favoriete plaatsen delen met vrienden

Update Google Maps: lijstjes met favoriete plaatsen delen met vrienden

Lijstjes met favoriete plaatsen

Google wil van Google Maps-gebruikers echte ontdekkers maken. Vind je bijvoorbeeld een leuk Italiaans restaurant in Alkmaar? Dan kun je op de vermelding in Maps klikken en de kroeg opslaan in één van je lijsten of een nieuwe lijst aanmaken. Er zijn verschillende soorten al beschikbaar: favorieten, wil ik heen, plaatsen met ster en holiday. Natuurlijk kun je ook je eigen lijstjes aanmaken, bijvoorbeeld een lijst 'kroegentocht' voor als je carnaval gaat vieren in Stadskanaal.

Deze lijstjes kunnen nu ook gedeeld worden. Handig als je vast je vrienden op de hoogte wilt brengen van alle kroegen in Stadskanaal. Deel eenvoudig je zojuist aangemaakte kroegentocht-lijst met je vrienden. De lijsten zijn terug te vinden in het hamburgermenu links bovenin de app. Ga hier naar 'Mijn plaatsen' en vervolgens naar 'opgeslagen'. Hier kunnen lijsten verborgen en aangepast worden maar sinds vandaag ook gedeeld worden.

Volg die 'bucket list'

Het leuke is dat de ontvangers van jouw lijst ervoor kunnen kiezen op de lijst te volgen, zodat ze zelf alle kroegen in Google Maps makkelijk kunnen terugvinden. Heb je altijd al een aantal dingen op je bucket list willen afstrepen en wil je dat met je beste maatje doen? Deel je bucket list met hem, vanuit Google Maps.

Ondertussen zijn er nog wat nieuwe opties in Maps zoals het delen van je review van een bepaalde plaats. Ook het nieuwe menu met realtime informatie onderin het beginscherm is nu bij meerdere mensen zichtbaar in de app.

Google Maps bijwerken

De lijsten zijn zowel op je smartphone als op een desktop te bekijken. Zelfs wanneer er geen internetverbinding is. De optie wordt vandaag naar gebruikers uitgerold. Het kan dus zijn dat je het deelicoontje net zoals ik nog niet ziet in Google Maps.

Bron: Google

Maps: Navigatie en OV
Google Maps is de applicatie van Google als het gaat om kaarten. Google Maps bevat gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarbij het makkelijk is lokale bed ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties