Google introduceert lijstjes in Maps gemaakt door lokale gidsen

Google introduceert lijstjes in Maps gemaakt door lokale gidsen

Lokale gids Google Maps

Zo'n lokale gids worden doe je door je via deze website aan te melden en als je dat al een tijdje geleden hebt gedaan en inmiddels level 4 bereikt heb kun je vanaf nu ook lijsten met plaatsen aanmaken. Je niveau upgraden als gids kun je onder andere doen door vragen te beantwoorden in Google Maps, reviews achter te laten, plaatsen toe te voegen, foto's te uploaden of andere bewerkingen door te voeren.

Als voorbeeld voor enkele van deze lijstjes noemt Google onder andere 'beste appeltaart in Amsterdam', 'plaatsen om mijn ouders mee naartoe te nemen' of 'reis naar Mexico in juli 2017'. Lijsten maken met interessante plaatsen doe je door in te loggen in de app met je Google-account, als je dat nog niet gedaan hebt natuurlijk, en te kiezen voor een plaats. Onderaan tik je op de naam of het adres van die locatie en je kiest op opslaan, waarna je de lijst kunt kiezen om de plaats in op te slaan.

Met de nieuwste versie van Google Maps kun je deze lijsten en plaatsen ervan ook makkelijk weergeven. Je klikt op menu, kiest voor 'mijn plaatsen' en de aangemaakte lijsten zijn te vinden in het tabblad 'opgeslagen'.

Beschikbaarheid

Deze nieuwe functie is vanaf deze week beschikbaar voor lokale gids van niveau 4 of hoger en moet pas over enkele maanden te gebruiken zijn voor elke Google Maps-gebruiker.

Bedankt voor de tips!

Maps: Navigatie en OV
Google Maps is de applicatie van Google als het gaat om kaarten. Google Maps bevat gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarbij het makkelijk is lokale bed ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties