Google Maps laat je straks in vogelvlucht over je route gaan

Google Maps laat je straks in vogelvlucht over je route gaan

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Google Maps doet een Moopmoop’je: je kunt straks je route zien, maar er ook in vogelvlucht overheen gaan. Zo zie je of je bijvoorbeeld tijdens je fietstocht van werk naar huis regen kunt verwachten op het middenstuk, wanneer je ook echt op het middenstuk arriveert. Ook zie je of de kans groot is dat je in de file komt te staan. Er zijn ook nog andere functies aangekondigd, waaronder eentje die leuk is voor wanneer je Amsterdam bezoekt.

Google Maps in vogelvlucht

De nieuwe functies van Maps laten je nu de Immersive View toepassen op routes. Op die manier kun je als je met de auto, fiets of wandelend bent alvast zien wat je onderweg kunt verwachten als het om het weer gaat of de drukte in het verkeer. Dat helpt je dan van tevoren al bepalen of het wel zo slim is om op dat moment op de fiets te stappen. Volgens Google werkt het dankzij nieuwe AI en alle Street View-foto’s. De vogelvlucht is er nog niet overal, maar wel in Nederland: om precies te zijn in Amsterdam. Ook Barcelona, Parijs, Londen, Florence en Venetië krijgen deze optie.

Gerelateerde artikelen

Amsterdam krijgt echter nog iets leuks: de Lens-functie waarmee je verborgen plekjes in de stad kunt ontdekken. Je houdt je telefoon omhoog en via AR (augmented reality) verschijnt dan informatie over wat je allemaal in de stad kunt vinden. Denk aan restaurantjes om de hoek of geldautomaten en stations die in de buurt zijn. We hebben hier al eerder over gehoord tijdens een Google-bijeenkomst eerder dit jaar, maar nu komt het dus ook naar Amsterdam en dat is goed nieuws voor toeristen. Sowieso wordt Google Maps beter voor toeristen: je kunt in een stad nu makkelijker ideeën krijgen van wat er te doen is. Je kunt meer foto’s zien per locatie en je kunt specifieker zoeken naar bijvoorbeeld bepaalde etenswaren of drankjes, zodat je die behoefte aan een chai latte hopelijk snel kunt vervullen in een leuk koffietentje in plaats van weer die Starbucks.

google maps

Meer details over rijstroken

De Google Maps-kaart zal binnenkort gebouwen realistischer aangeven, wat weer van positieve invloed is op hoe realistisch de kaart is. Daaraan toegevoegd worden opties om rijstroken beter te zien, wat een soort hemels geschenk is voor iedereen die wel eens tegen Google Maps schreeuwt: “Ja, op welke rijbaan moet ik zijn dan?!” In de komende maanden komt de functie naar diverse landen, waaronder Nederland en België. En rijd je in een elektrisch voertuig, dan heb je ook een handige nieuwe functie tot je beschikking: er wordt nu getoond of een laadpaal werkt met jouw auto. Ook zie je wanneer een laadpaal voor het laatst is gebruikt: dat is in Nederland niet zo relevant, maar in landen die wat groter zijn zijn er soms laadpalen die heel lang niet worden gebruikt en misschien zelfs defect zijn.

Maps

Over welke functie ben jij het meest enthousiast? Laat het nu achter in de reacties.

Google Maps: Navigatie en OV

Google Maps: Navigatie en OV

Google Maps is de populaire applicatie van Google als het gaat om kaarten en navigatie. Google Maps bevat gratis gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarb ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk