Google Maps krijgt eindelijk de langverwachte Immersive View-weergave

Google Maps krijgt eindelijk de langverwachte Immersive View-weergave

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De mooiste nieuwe functies duren vaak het langst om uitgerold te worden. Dat geldt in ieder geval voor het indrukwekkende Immersive view in Google Maps. De eerste Maps-gebruikers zien deze nieuwe weergave nu voor het eerst in de navigatie-app.

Wat is Immersive View? 

Google-CEO Sundar Pichai liet tijdens Google I/O 2022 Immersive view in Google Maps voor het eerst zien. Voor deze weergave gebruikt Google kunstmatige intelligentie om satellietfoto's, beelden van Street View en luchtfoto's te combineren. Vervolgens krijg je rechtstreeks in Maps realistische beelden te zien van de bekendste monumenten in steden als Barcelona, Londen en New York.

Je kan met Immersive View een monument vanuit elk perspectief bekijken

Je kan met Immersive View een monument vanuit elk perspectief bekijken

Ben je dus van plan om het Palace of Westminster en de Big Ben te bezoeken tijdens je stedentrip? Dan kun je deze monumenten in Maps alvast van alle kanten bekijken, voordat je beslist om er ook in het echt heen te gaan. Immersive view was in eerste instantie beschikbaar in Los Angeles, Londen, New York, San Francisco en Tokio en werd langzaam uitgebreid met nog eens 100 monumenten. Begin dit jaar werd bekend dat Immersive View voor Google Maps ook naar Amsterdam komt.

Gerelateerde artikelen

Screenshots van Immersive View in Maps

Zover is het helaas nog niet, maar het moment is wel dichtbij. Een Redditer deelt zijn eerste screenshot van de functie, waar je monumenten in steden als Londen en Berlin ziet. Realtime verkeer en de mogelijkheid om binnenin gebouwen te kijken, zien we nog niet op de screenshots.

Wat we wel zien is een slider in de Immersive View-weergave in Google Maps. Die kun je gebruiken om de tijd aan te passen om te zien hoe een gebied eruitziet naarmate de dag en het weer vordert. Op de tijdsbalk zie je tevens de drukke en rustige periodes net als bij de gewone 2D-weergave.

De reactie van /u/Vegetable_Book_8493 op het Reddit-bericht is daarbij heel interessant. Hij geeft aan dat ongeveer 30 minuten spelen met de nieuwe functie Maps hem ongeveer 2 GB aan data heeft gekost. Dat laat meteen de impact zien op je datalimiet. Hopelijk pakt Google dit nog aan. In de tussentijd is het wachten op een bredere uitrol van Immersive View voor Google Maps. Google zou hiermee vanaf februari beginnen en de eerste beelden zien we nu pas een maand verder.

Zie jij Immersive View al in Google Maps? Laat het ons dan meteen weten via dit e-mailadres (graag inclusief screenshots).

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk