Google Maps laat direct op de kaart zien hoe druk het ergens is

Google Maps laat direct op de kaart zien hoe druk het ergens is

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google Maps en realtime drukte

Google Maps geeft al sinds 2016 de realtime drukte in bedrijven en winkels weer. Volgens Google is deze informatie tijdens de pandemie een essentieel hulpmiddel gebleken. Mensen kunnen hierdoor namelijk snel zien hoe druk het bijvoorbeeld in de supermarkt is, zodat ze betere beslissingen kunnen nemen over waar en wanneer ze heen moeten. Het is zelfs zo dat Maps-gebruikers deze 'Populaire tijden' in de periode van maart tot en met mei tot 50 procent vaker is geraadpleegd.

Google gaat deze functie nu aanzienlijk uitbreiden en wel naar miljoenen plaatsen over de hele wereld. Het bedrijf wil de wereldwijde dekking in vergelijking met juni 2020 vijf keer zo groot te maken. Deze uitbreiding omvat meer buitengebieden, zoals stranden en parken, maar ook meer supermarkten, winkels, benzinestations, wasserettes en apotheken.

Direct op de kaart

Informatie over de drukte wordt daarnaast ook in een routebeschrijving en direct op de kaart weergegeven. Je hoeft dan niet meer eerst naar een specifieke plaats te zoeken om te zien hoe druk het is. Google rolt deze functie binnenkort wereldwijd uit.

Wat vind jij van deze nieuwe informatie direct in een routebeschrijving en op de kaart? Ga je het gebruiken? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Google Maps? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter.

Maps: Navigatie en OV

Maps: Navigatie en OV

Google Maps is de populaire applicatie van Google als het gaat om kaarten en navigatie. Google Maps bevat gratis gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarb ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk