Google Maps op de Fitbit Sense 2 en Versa 4, zo gaat het werken

Google Maps op de Fitbit Sense 2 en Versa 4, zo gaat het werken

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Fitbit maakt zich op om Google Maps te lanceren voor de Sense 2 en Versa 4. Er is nu een handleiding opgedoken waarin wordt uitgelegd hoe Maps gaat werken op deze smartwatches.

Fitbit en Google Maps

Google en Fitbit gaven tijdens de lancering van de Fitbit Sense 2 en de Versa 4 aan dat de horloges op termijn zullen werken met Google Maps. Wanneer die integratie er komt, is niet helemaal duidelijk. Nu is er een handleiding voor het gebruik van Google Maps op de Fitbit Sense 2 en Versa 4 opgedoken. Het lijkt er dus op dat de integratie niet ver meer van ons verwijderd is.

"Ontvang stapsgewijze routeaanwijzingen op je pols met Google Maps op Fitbit Sense 2 en Fitbit Versa 4, waar de dag je ook brengt." Zo begint de handleiding. Verder zien we een uitgebreide uitleg van de werking van de navigatie-app op de smartwatches.

Wanneer komt Google Maps naar de Fitbit Sense 2 en Versa 4?

Volgens de Engelstalige handleiding is de functie momenteel beschikbaar voor Android-gebruikers en komt ze begin 2023 naar iPhone-gebruikers. Dat Maps beschikbaar zou zijn voor Android-gebruikers is ons nog niet bekend.

De Fitbit Sense 2

De Fitbit Sense 2

Hoe werkt Google Maps op de Fitbit Sense 2 en Versa 4?

Zodra de app beschikbaar is, kun je de app vinden door op je profielfoto te tikken. Vervolgens open je de tegel Google Maps. Zie je een bericht dat de Google Maps-app niet is geïnstalleerd? Dan tik je op App-galerie en volg je de instructies op het scherm om de Google Maps-app aan je smartwatch toe te voegen. Ga vervolgens terug naar het vorige scherm. Je dient Google Maps ook op je telefoon geïnstalleerd te hebben.

Gerelateerde artikelen

Google Maps op deze Fitbit-horloges kan worden gebruikt voor fiets-, auto- en wandelnavigatie maar niet voor het openbaar vervoer. Een autostart-functie zorgt ervoor dat Maps automatisch wordt geopend op je Fitbit als navigatie wordt gestart op je telefoon. Automatisch starten is standaard ingeschakeld voor fiets- en wandelnavigatie en uitgeschakeld voor autonavigatie.

Voor het gebruik van Maps op deze twee Fitbits, moet je telefoon binnen het Bluetooth-bereik van je Fitbit-smartwatch blijven.

Google Maps op de Fitbit Sense 2 en Versa 4, zo gaat het werken

Hoe krijg ik stapsgewijze routeaanwijzingen op mijn Fitbit?

Hiervoor open je de Google Maps-app op je telefoon, zoek je de locatie waar je naartoe wilt navigeren, kies je de vervoerswijze, selecteer je een route en tik je op Starten om de navigatie te beginnen. Houd er rekening mee dat de Fitbit-app actief moet zijn op de achtergrond.

Als je Automatisch starten hebt ingeschakeld voor de vervoerswijze die je op je telefoon hebt geselecteerd, opent de Google Maps-app automatisch op je Fitbit-apparaat. Heb je deze functie niet ingeschakeld, dan open je de Google Maps-app op je Fitbit-apparaat.

Als jij de Maps-tegel op je Fitbit Sense 2 en Versa 4 te zien krijgt, horen en zien we dat graag via dit e-mailadres (graag inclusief foto of screenshot).

Fitbit Versa 4 kopen
Fitbit Versa 4 kopen
Fitbit Versa 4 kopen

Fitbit Versa 4 kopen

Fitbit Versa 4 is de smartwatch voor fitness met 40 sportmodi, ingebouwde GPS, Google Maps en Google Wallet. De Fitbit Versa 4 zet gezondheid en fitness in het absolute middelpunt. Met een dunner en lichter design zit het horloge nog comfortabeler om je pols. Ook is de fysieke knop terug, op een nieuwe, hogere locatie zodat je er tijdens je workout gemakkelijk bij kunt. Met een batterijduur van meer dan zes dagen en snel opladen kan de Versa 4 jouw drukke levensstijl zeker bijbenen.

229,95 euro

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk