Google Maps toont 2 nieuwe lagen met informatie over bosbranden en luchtkwaliteit

Google Maps toont 2 nieuwe lagen met informatie over bosbranden en luchtkwaliteit

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google kondigde in 2021 twee nieuwe 'overlays' aan voor Maps. Dat zijn lagen in de kaartweergave in Maps. Helaas kwamen beide lagen niet naar Nederland en België, maar daar komt binnenkort misschien verandering in.

Uitbreiding kaartgegevens in Maps

Je kan nu in Maps kaarttypen en kaartgegevens secteren op de kaart. Er zijn drie kaarttypen: standaard, satelliet en terrein. Voor de kaartgegevens kun je kiezen uit openbaar vervoer, verkeer, fietsen, 3D en Street View. Androidworld-lezer Tom merkte in onze Telegram-groep op dat er nu twee soorten kaartgegevens bij staan: bosbranden en luchtkwaliteit.

Nieuwe lagen met informatie over bosbranden en luchtkwaliteit

Nieuwe lagen met informatie over bosbranden en luchtkwaliteit

Bosbranden en luchtkwaliteit

In maart van 2021 lanceerde Google de laag waarop je informatie over de luchtkwaliteit bij jou in de buurt of ergens anders kan bekijken. Die laag kwam allereerst beschikbaar in de VS, Australië en India. Later zouden meer landen toegang tot deze kaartgegevens hebben.

Deze laag is nu te zien in Maps, alleen geeft ze nog geen informatie weer, maar wel de melding: "Er is geen informatie over de luchtkwaliteit beschikbaar voor dit gebied". De laag wordt al wel vermeld op de helppagina van Maps en er is een uitgebreide uitleg te vinden over luchtkwaliteitsschalen.

Google Maps toont 2 nieuwe lagen met informatie over bosbranden en luchtkwaliteit

Er is nu ook een laag met informatie over bosbranden in Maps te vinden. Die laag werd in oktober van 2021 nog uitgebreid met extra informatie. Zo zie je er niet alleen de locatie van de bosbrand, maar ook informatie over de evacuatieprocedure en hulpdiensten. Verder zie je hoeveel oppervlakte er is verbrand en hoeveel procent van het vuur onder controle is.

Ook deze laag geeft de melding dat er geen informatie beschikbaar is, en dat komt natuurlijk omdat er nu geen bosbranden zijn. Daarnaast komen ze ook niet heel vaak voor, maar dat gaat in de nabije toekomst helaas veranderen.

Informatie over bosbranden in Maps

Beschikbaarheid kaartgegevens in Nederland

Naast de lagen met kaartgegevens over bosbranden en luchtkwaliteit, wachten we ook nog steeds op de weerlaag. Die laat het real-time weer op de kaart in Maps zien, en zou rond de jaarwisseling van 2021/2022 beschikbaar komen in Nederland.

We hebben Google Nederland gevraagd of er binnenkort meer over de nieuwe kaartgegevens in Maps bekend gemaakt wordt . Androidworld houd je uiteraard op de hoogte!

Maps: Navigatie en OV

Maps: Navigatie en OV

Google Maps is de populaire applicatie van Google als het gaat om kaarten en navigatie. Google Maps bevat gratis gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarb ..

Bedankt voor de tip, Tom!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk