'Google maakt op 4 oktober samensmelting Android en Chrome OS bekend'

'Google maakt op 4 oktober samensmelting Android en Chrome OS bekend'

Andromeda op 4 oktober

The Wall Street Journal kwam bijna een jaar geleden als eerste met het gerucht, en meldde dat Google in 2016 een testversie van Andromeda zou laten zien. In 2017 moet het besturingssysteem daadwerkelijk uitkomen. Volgens AndroidPolice, dat zegt al een tijdje op de hoogte te zijn van het project, gaan we op 4 oktober kennismaken met Andromeda. De website heeft geen details en dus is het onduidelijk of Google het project enkel aankondigt of ook al een testversie uitbrengt. Maar dat 4 oktober de onthullingsdatum is, lijkt vast te staan.

Hint van Google-topman

Lockheimer, baas van Android, Chrome en Google Play, zegt op Twitter: '8 jaar geleden kondigden we de eerste Android-versie aan. Ik heb het gevoel dat we over 8 jaar praten over 4 oktober 2016.' Zijn tweet hint op een historische Android-aankondiging, en 4 oktober is de perfecte gelegenheid.

Google houdt dan namelijk zijn grootste hardware-evenement van dit jaar, zo is de afgelopen weken duidelijk geworden. We krijgen er de eerste Pixel-smartphones te zien en gaan kennismaken met de Chromecast Ultra, Google Wifi en Google Home. De onthulling van Andromeda zou het ultieme 'one more thing' moment zijn, en Google's grootste Android-project tot dusver zijn. Precies zoals Lockheimer suggereert. En dat schept hoge verwachtingen, want we weten bijna niets over Andromeda.

Samensmelting is al begonnen

De twee bronnen geven aan dat Chrome OS (van de Chromebooks en Chromeboxes) in Android wordt verwerkt, zodat het laatste besturingssysteem beschikbaar komt voor laptops en convertibles. Daar wordt nu al mee geëxperimenteerd: de Play Store is recent geïntroduceerd op Chromebooks. En die Chromebooks doen het goed, terwijl twee-in-een's met Android zijn geflopt. Door het beste van de twee besturingssystemen te combineren, lijkt Google een 'killer OS' te willen maken. Wij zijn erg benieuwd, en jij?

Via: AndroidPolice

Lees meer over:
Chrome OS

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties