Google Lookout is speciaal voor slechtzienden

Google Lookout is speciaal voor slechtzienden

Lookout

Lookout is de officiële applicatie voor blinden en slechtzienden van Google. De techgigant is niet de eerste die met de techniek aan de slag gaat, maar vindt het nu tijd om deze techniek toe te gaan passen. De applicatie werd tijdens de I/O conferentie aangekondigd.

De applicatie maakt het mogelijk om belangrijke objecten in de omgeving door te geven aan iemand met een visuele beperking. Zelf spreekt Google over ‘een teken geven voor objecten in de omgeving.’ Gebruikers die de app aan hebben staan, moeten hun toestel om de nek dragen, of in de zak van een shirt. Op die manier wijst de camera naar voren en kunnen de verschillende objecten worden geanalyseerd. De relevante informatie die de applicatie daaruit weet te halen, worden dan met de hulp van gesproken tekst doorgegeven aan de gebruiker. Er zullen vier modes beschikbaar zijn in de app: Home, Work & Play, Scan of Experimental. De laatste is speciaal voor degene die de meest recente features willen uitproberen.

De Home mode helpt visueel beperkten bij het doen van dagelijkse klusjes in en om het huis. Zo vertelt de app waar de bank, een tafel of de vaatwasser staat. Op deze manier moet het ontwijken of juist vinden van deze applicaties makkelijker worden voor de gebruiker. Work & Play helpt je bij alles wat je op kantoor doet. Denk aan het aangeven van een lift, trap of objecten die in de weg liggen. De Snapshot mogelijkheid maakt een foto van een stukje tekst. Vervolgens wordt deze voorgelezen aan de gebruiker. Lookout gaat er vanuit dat machines kunnen leren. Des te meer de applicatie wordt gebruikt, des te beter de resultaten voor de gebruiker.

Beschikbaarheid Google Lookout

De applicatie moet later dit jaar beschikbaar zijn in de Google Play Store. Wanneer dit precies zal zijn, is op dit moment nog niet bekend.

Bron: Google

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties