Google Lookout-app helpt blinden en slechtzienden nu nog beter

Google Lookout-app helpt blinden en slechtzienden nu nog beter

Lookout helpt je je dagelijkse taken sneller af te handelen

Lookout is bedoeld als een hulpmiddel voor mensen die blind of slechtziend zijn. Het fijne aan Lookout is dat je naast het richten van de camera niets anders hoeft te doen. Je hoort gewoon hardop wat er zich om je heen afspeelt. Google raadt zelfs aan om je telefoon met een draagriem om je heen te hangen zodat Lookout letterlijk als je ogen kan dienen.

Op deze manier kunnen mensen met een visuele beperking objecten en teksten analyseren, maar ook ruimtes verkennen. Daarnaast kan de app verkeersborden, producten en alles met een streepjescode en meer herkennen. De app werkte alleen in het Engels maar daar komen nu ook een aantal talen bij.

Nieuwe functies

Lookout krijgt nu twee nieuwe functies: Food Label en Scan Document. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt in een blogbericht. Met Food Label kun je verpakte voedingsmiddelen snel herkennen door de camera van je telefoon op het label te richten. Lookout begeleid u bij het juist plaatsen van het product zodat het correct kan worden geïdentificeerd aan de hand van de verpakking of streepjescode. Dit kan met name handig zijn als je boodschappen opbergt en zeker wilt weten dat je de juiste items gebruikt die misschien hetzelfde aanvoelen. Food Label zou bijvoorbeeld onderscheid kunnen maken tussen een blikje maïs en een blikje sperziebonen.

Hoe dat precies werkt, kun je in dit gif'je zien.

Lookout Food Label

Scan Document maakt het makkelijker om brieven en post te doorlopen. Lookout kan een momentopname van een document te maken, en vervolgens de volledige inhoud van het document tot in detail vastleggen, zodat het hardop kan worden voorgelezen door de schermlezer op je smartphone.

Google TalkBack, dat deel uitmaakt van de toegankelijkheidsfuncties in de instellingen van Android, werkt nu ook beter met Google Lookout. Daarnaast is de navigatie in Lookout vereenvoudigd.

Lookout Scan Document

Beschikbaarheid

Lookout werkt nu ook op meer apparaten dan alleen Amerikaanse Pixel-toestellen. De app is beschikbaar in het Engels, Frans, Italiaans, Duits en Spaans op alle Android-apparaten met Android 6 of hoger en 2 GB RAM of meer. Helaas is de app nog niet in het Nederlands beschikbaar.

Lookout
Lookout is bedoeld als een hulpmiddel voor mensen die blind of slechtziend zijn. De app kan mensen met een visuele beperking helpen om voorwerpen te identificeren. D ..

Meer info

Lees meer over:
Tools

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties