‘Google Lens kan straks ook naar spraakopdrachten luisteren’

‘Google Lens kan straks ook naar spraakopdrachten luisteren’

Laura Jenny

door Laura Jenny

In plaats van iets typen in Google Lens, gewoon iets hardop vragen? Binnenkort kan het waarschijnlijk, want het wordt momenteel getest. Je kunt je zoekopdrachten verbeteren door tegen de app te praten. Zo hoef je niet meerdere keren op het scherm te tikken en werkt het allemaal wat sneller.

Google Lens met spraak

Google Lens is een extreem handige tool. Of je nou een menukaart direct wil vertalen of hulp wil met je huiswerk. Het maakt de hele zoekervaring een stuk aangenamer. Maar Lens is wel vooral een visuele zoekmachine. Dat gaat binnenkort waarschijnlijk iets veranderen: het kruipt iets dichter tegen Google Assistent aan door ook spraakopdrachten te leren begrijpen. Het gaat daarbij vooral om de vragen die je hebt binnen Multisearch. Het gebeurt nu vaak dat je bijvoorbeeld in Lens een object laat scannen en je hoort wat het is, waarna je dan naar Google Zoeken gaat om er verder mee aan de slag te gaan.

Gerelateerde artikelen

Daar had Google met Multisearch wel iets op bedacht, namelijk dat je je zoekopdracht direct in Lens kon doen, zodat je bijvoorbeeld snel andere kleuren van een bepaald kledingstuk kunt vinden. Dat moet natuurlijk makkelijker kunnen en dat is Google nu aan het testen: spraak gebruiken. AssembleDebug zag dat Google het momenteel test. Je scant alsnog met de camera binnen Lens een object en dan zeg je hardop dat je het in het blauw wil. Vervolgens zou Google Lens dan met blauwe varianten op de proppen komen. Dat scheelt je weer wat tikwerk.

Een soort Google Assistent

Het is geen volledige Google Assistent, denken experts, maar het zal er een afgeslankte variant van zijn. Tegelijkertijd is het de vraag wanneer Google ermee komt, het klinkt als iets dat het bedrijf officieel wereldkundig zou maken, in plaats van dat het het stilzwijgend zal toevoegen. Het zal nog wel even duren, verwachten we, maar het is een heel logische toevoeging aan Lens dus ook een zeer welkome.

Google Lens

Google Lens

Wat is Google Lens? Google Lens is een app die draait om slimme object- en tekstherkenning via kunstmatige intelligentie. Lens gebruikt de informa ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk