Zo werkt Google Lens op je pc

Zo werkt Google Lens op je pc

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google Lens is vanaf nu niet alleen op smartphones te vinden maar ook in de Googlezoekmachine op je desktop. Je kan op deze manier Lens rechtstreeks op je pc gebruiken. Zo werkt het.

Wat is Google Lens?

Google Lens is een app die draait om slimme object- en tekstherkenning via kunstmatige intelligentie. Lens gebruikt de informatie op een foto om tekst te kopiëren of te vertalen, planten of dieren te identificeren, locaties te verkennen, menukaarten te vertalen, producten te ontdekken, vergelijkbare afbeeldingen te zoeken en andere handige acties uit te voeren.

Heb je bijvoorbeeld een foto van een paddenstoel gemaakt? Dan gebruik je de Google Lens om erachter te komen welke paddenstoel het is. Lens vergelijkt dan de paddenstoel in de foto met andere afbeeldingen en rangschikt deze afbeeldingen op basis van hun vergelijkbaarheid en relevantie ten opzichte van de paddenstoel op de originele foto. Lens gebruikt die informatie ook om andere relevante webresultaten te vinden.

Gerelateerde artikelen

Google Lens op je pc

Google Lens is als aparte app beschikbaar maar je vindt de handige tool ook in Google Foto's, in de Google-app en in de Google Camera-app. Daar komt nu de Googlezoekmachine op je laptop of pc (Windows en macOS) bij. De Google Lens-knop is nu zichtbaar in de zoekbalk op de startpagina van Google, naast het microfoontje waarmee je via spraak een zoekopdracht kunt geven. De Google Lens-knop vind je ook in het zoekvak van Google Chrome op je mobiel.

Zo werkt Google Lens op je pc

Zo werkt het

Wil je Lens op je laptop of pc proberen? Volg dan deze stappen:

  1. Tik op de Lens-knop in de Google-zoekmachine
  2. Upload een afbeelding, sleep een afbeelding of plak een link naar de afbeelding in het vak
  3. Pas via de hoekjes desgewenst het kader aan waarin het object staat dat Google moet zoeken
  4. Vervolgens zie je de resultaten aan de rechterzijde

Er zijn ook verschillende andere ingebouwde functies. Je kan bijvoorbeeld tekst van een afbeelding kopiëren en zelfs vertalen als je deze scant. Je kan ook een QR-code scannen. De afbeeldingslink is vergelijkbaar met 'omgekeerde afbeelding zoeken' die nu ook in Lens zit. Via deze optie kun je er bijvoorbeeld achter komen waar een afbeelding vandaan komt.

Heb je Lens al eens gebruikt op je telefoon, dan weet je al hoe handig deze tool van Google is. Voor degenen die Lens nog nooit gebruikt hebben, nu is het moment aangebroken om dat te doen!

Google Lens

Google Lens

Wat is Google Lens? Google Lens is een app die draait om slimme object- en tekstherkenning via kunstmatige intelligentie. Lens gebruikt de informa ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk