Google gooit Pixel 4 zelf op Twitter: dit is het volgende Google-vlaggenschip

Google gooit Pixel 4 zelf op Twitter: dit is het volgende Google-vlaggenschip

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google Pixel 4

In een onverwachte zet van Google heeft het bedrijf een afbeelding van zijn volgende vlaggenschip op Twitter geplaatst. Het bedrijf lekte daarmee zelf de Pixel 4 voor geruchtenverspreiders de komende maanden ons mondjesmaat met nieuwe beelden van de telefoons konden bedienen. Op die manier neemt Google dit keer zelf het heft in eigen handen, nadat geruchten over de Pixel 3 vorig jaar massaal op het internet verspreid werden. De afgelopen dagen werden renders van de Pixel 4 ook volop gelekt, dus alles wees erop dat zich hetzelfde scenario als vorig jaar zou afspelen.

Tweet van Google met de onthulling

De Pixel 4 die we op de beelden te zien krijgen is het zwarte model, en we herkennen meteen de achterkant met een groot camera-eiland aan de linkerkant dat doet denken aan dat van de Mate 20 Pro van Huawei. In de afbeelding merken we twee cameralenzen naast elkaar en boven en onder twee onbekende, ronde inkepingen.

Google laat dus met zekerheid het idee van één oppermachtige camera die met software ondersteund wordt, vallen. De komende maanden kan dus volop gespeculeerd worden over wat welke verschillende lenzen we op de nieuwe Pixel krijgen te zien. Naast een hoofdcamera verwachten wij een groothoeklens te zien en bovenaan een Time of Flight Camera (ToF). Wat de uitsnijding onderaan betekent, is nog maar de vraag.

Google gooit Pixel 4 zelf op Twitter: dit is het volgende Google-vlaggenschip

Geen vingerafdrukscanner

Op de afbeelding zien we de volumeknoppen en een witte powerknop als kleuraccent. Daarnaast merken we rechts - als je het toestel vanaf de achterkant bekijkt - een simkaartslot en onderaan zien we alvast de uitsnijding voor de usb-c poort. Het lichtgrijze Google-logo zit weer op zijn vertrouwde plaats aan de onderkant, maar zoals verwacht, krijgt de Pixel 4 geen vingerafdrukscanner op de achterkant.

De beelden sluiten in principe geen in-screen vingerafdrukscanner uit, maar eerder raakte bekend dat de telefoon inzet op sensors voor geavanceerde gezichtsherkenning met onder andere een DOT Projector een IR-scanner en ToF-camera. Al die technologie zou in een duidelijke schermrand worden gestopt, maar voorlopig moeten we het zonder officiële beelden van de voorkant van de telefoon stellen.

In dit artikel lees je alles over de Pixel 4-lekken van de afgelopen dagen. Wat denk jij van de Pixel 4 en de Pixel 4 XL, de komende Google-vlaggenschepen? Kijk je nu meer uit naar de onthulling van deze telefoon of heeft Google zonet de pret verpest? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk