Google Launch Night In: dit zijn onze verwachtingen van het event

Google Launch Night In: dit zijn onze verwachtingen van het event

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google Pixel 5

Hoe je het ook draait of keert, de van de spilfiguren van Googles lanceringsevenement in het najaar zijn de nieuwe telefoons. Dit keer krijgen we enkel een Pixel 5 en geen XL-versie, want de Pixel 5 gaat dit keer een 6 inch scherm krijgen. Daarmee is hij groter dan de Pixel 4, maar wel iets kleiner dan het 6,3 inch paneel van de Pixel 4 XL. Opvallend is ook dat de telefoon geen brede schermranden meer heeft en de Pixel 5 gaat ook niet langer werken met de geavanceerde Motion Sense-gezichtsherkenning, nochtans één van de peerpunten van de Pixel 4-reeks.

Verder springt Google niet langer op de boot van de high-end chipsets, want het bedrijf kiest voor de Qualcomm Snapdragon 765G, dat is een processor voor telefoons uit de hogere middenklasse. De Pixel 5 krijgt daarmee wel ondersteuning voor 5G. Ontdek hier alle andere specificaties. Ondertussen weten we ook alles over de kleuren van het nieuwe model, en we zien dat Google voor het eerst voor groen kiest. De telefoon zal 629 euro kosten. Eerder schreven we al op Androidworld in een opinie waarom de Pixel 5 een belangrijk toestel wordt voor Google als smartphonemaker.

> Je ontdekt hier alles wat we al weten over de Pixel 5

Gelekte renders van de Google Pixel 5

Google Pixel 4a 5G

Google lanceerde amper twee maanden geleden de Pixel 4a met flink wat vertraging door de gevolgen van de corona-uitbraak. Het lijkt daarom best vreemd dat Google al na amper een maand komt met een variant deze telefoon die 5G ondersteunt. Toch rijken de verschillen tussen de nieuwe Pixel 4a 5G en de Pixel 4a gelukkig wel verder dan alleen het snellere mobiele internet.

Als eerste is er het scherm, want de telefoon komt volgens de gelekte specificaties met een groter 6,2 inch paneel, ten opzichte van 5,81 inch bij de Pixel 4a. De Snapdragon 730G wordt ook omgeruild voor een krachtigere Snapdragon 755G en op de achterkant verschijnt een tweede cameralens. Je leest hier alles over de gelekte specificaties en ook de prijs van 499 euro is alvast gelekt.

> Je ontdekt hier alles wat we al weten over de Pixel 4 a 5G

Gelekte renders van de Pixel 4a 5G

Google Nest Audio

Meer dan vier jaar geleden kwam de originele Google Home-speaker op de markt, en dat was het begin van Googles steeds groeiende line-up van smart speakers en andere slimme apparaten met Google Assistent. Dit jaar staat een opvolger voor de deur met de Nest Audio, en Google neemt dus zoals verwacht de Nest-naam over zoals bij de Nest Mini van vorig jaar.

De nieuwe, slimme luidspreker neemt het typerende stoffen design over van de andere smart speakers van Google en zo komt een einde aan de 'luchtverfrisser-look'. In de laatste dagen voor 'Launch Night In' hebben we nog veel geleerd over de luidspreker, zodra hij met zijn verpakking is gelekt. Google heeft de geluidskwaliteit sterk verbeterd ten opzichte van de originele Home, en daarnaast kan je twee Nest Audio-speakers koppelen tot een stereo-paar. De prijs van de nieuwe smart speaker wordt ook een meevallen, want met zijn kostprijs van 99 euro zal hij minder kosten dan de originele Home.

> Je ontdekt hier alles wat we al weten over de Google Nest Audio

Google Chromecast met Google TV

Eerst spraken we nog over een opvolger van de Chromecast Ultra, ofwel Googles high-end streamingstick die 4K ondersteunt. Pas later bleek dat dit gewoon de nieuwe, vierde generatie van Chromecast is. Chromecast komt vanaf nu standaard met Android TV en een afstandsbediening waarmee je doorheen de interface bladert.

Ook de naam 'Google TV' is alvast gelekt, want dat is de software waarop de Chromecast zal werken. Toch heerst er nog verwarring over, omdat Google enkele weken geleden nog de nieuwe versie van Android TV voorstelde die gebaseerd is op Android 11. bij die aankondigding was geen woord te horen over het aankomende Google TV Het lijkt dus niet te gaan om een naamsverandering, maar mogelijk om een aangepaste versie - een soort van softwareschil - van het platform voor smart tv's.

> Je ontdekt hier alles wat we al weten over de Google Chromecast met Google TV

Gelekt beeld van de Chromecast met Google TV

Mogelijke verrassingen?

Vorig jaar durfden we nog voorzichtig te spreken over de komst van een mogelijke Pixel Watch als grote verrassing, en dus een eerste smartwatch van Google-makelij. Dit keer verwachten we geen spannende ambities als het op slimme horloges aankomt. Google heeft in feite de reputatie dat het nauwelijks dingen geheim kan houden, en dat maakt verrassingen in feite al weinig waarschijnlijk.

Als we dan toch een wilde voorspelling mogen doen, dan lijkt de komst van een goedkopere wifi-router ons wel een mogelijkheid. 9To5Google ontdekte dat Google momenteel werkt aan zo'n goedkopere versie van de Nest Wifi van vorig jaar. Een andere verrassing, maar een weinig waarschijnlijke optie, is dat Google alsnog een nieuwe Pixelbook uit zijn mouw schudt. In augustus raakte bekend dat Google werkt aan een opvolger van de Pixelbook Go, maar die Chromebook wordt pas in 2021 verwacht.

De Nest Wifi-router verscheen in 2019

Wanneer begint 'Google Launch Night In'?

Over al deze gelekte producten zullen we eindelijk het fijne weten op woensdag 30 september vanaf 20:00 uur. Google houdt dan zijn lanceringsevenement en in onderstaande video kan je op dat moment ook de livestream volgen. Uiteraard zal je hier op Androidworld dan ook alles kunnen ontdekken over de aankondigingen van Google.

Zijn er nog andere producten die jij op het podium van Google verwacht? Naar welke lancering kijk jij het meeste uit? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk