Google lanceert bizar fysiek Gboard-toetsenbord in Japan

Google lanceert bizar fysiek Gboard-toetsenbord in Japan

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Gboard is de toetsenbord-app van Google die op veel telefoons te vinden is, en ook op de redactie favoriet is. Naast deze toetsenbord-app heeft Google ook zo zijn ideeën over fysieke toetsenborden. Google Japan laat er alvast een zien, en die is op zijn zachts gezegd bizar.

Gboard Bar

Het gaat om de zogenaamde Gboard Bar. Dat is een fysiek toetsenbord met maar één rij met toetsen, dus een hele lange rij. Volgens Google is dat een geheel nieuwe benadering van fysieke toetsenborden.

Gerelateerde artikelen

Deze vorm is met name bedoeld om het niet kunnen vinden van bepaalde tekens op een toetsenbord verleden tijd te maken. Google Japan geeft aan dat het moeilijk is om een teken op een fysiek toetsenbord te vinden, omdat de toetsen op een plat oppervlak zijn gerangschikt. Je moet dus in twee richtingen kijken, omhoog en omlaag en naar links en naar rechts. Om dat probleem om te lossen, bevat Gboard Bar maar één rij met toetsen.

Google lanceert bizar fysiek Gboard-toetsenbord in Japan

De Gboard Bar heeft een eendimensionale QWERTY-lay-out, maar je kan deze ook aanpassen naar ASCII.

Google lanceert bizar fysiek Gboard-toetsenbord in Japan

Multifunctioneel

Deze langgerekte balk met toetsen kan daarnaast ook voor andere doeleinden gebruikt worden. Je kunt de Gboard Bar bijvoorbeeld gebruiken als liniaal of als stok om bij de lichtschakelaar te komen zonder uit je stoel te hoeven komen. Je kunt er ook een vliegenmepper door er een extra 'module' aan te bevestigen. Google Japan ziet de Gboard Bar ook als zeer geschikt toetsenbord om gezamenlijk piano op te spelen, of de was aan op te hangen.

Google Japan denkt ook aan een versie die opgerold kan worden. Handig om mee te nemen! En er ziet misschien een gameversie in het verschiet die schittert in zeven kleuren.

Er is ook aan de dagelijkse beweging gedacht. De Gboard Bar is 165 cm lang en 6,4 cm breed. Dat betekent dat je je armen en benen moet strekken tijdens het typen.

Kopen?

Helaas, deze Gboard Bar (check de url) is niet te koop. Je kan wel zelf aan de slag met je 3D-printer. Google heeft namelijk opensource ontwerptekeningen, schakelschema's, firmware, en meer beschikbaar gesteld via GitHub.

Zie jij jezelf rekken en strekken achter de Gboard Bar? We zijn erg benieuwd!

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk