Google lanceert Android 12 Beta GSI, dit kan je ermee

Google lanceert Android 12 Beta GSI, dit kan je ermee

Wie dacht dat de eerste bètaversie van Android 12 tijdens Google I/O zou worden aangekondigd, heeft het helemaal mis. Google komt namelijk met de Android 12 Beta GSI-images en deze bestanden kunnen op veel meer Android-telefoons geïnstalleerd worden dan bij de reguliere bètaversies.

Android 12 Beta GSI

Google brengt bijna altijd preview- en bètaversies van een nieuwe Android-versie. Hieronder zie je de datums waarop de previews van Android 12 zijn aangekondigd:

Nu, tijdens Google I/O, verwachtten we de eerste bètaversie van Android 12 te gaan zien, maar dat is niet het geval. Google heeft namelijk de Android 12 Beta 1 Generic System Image (GSI) klaargezet voor alle smartphones die geschikt zijn voor Project Treble. Dat ontdekte XDA.

Project Treble is een functie die werd aangekondigd met de lancering van Android Oreo. Google verdeelde het Android Framework in een hardware- en software-gedeelte, en een gedeelte dat wordt bijgewerkt door de fabrikant die de chipset ontwerpt waar je telefoon mee werkt. Generic System Image (GSI)-pakketten zijn images die op alle Android-telefoons met Treble-ondersteuning kunnen worden geïnstalleerd/geboot.

Dat betekent dus dat je geen Pixel-telefoon of een bepaalde telefoon van OPPO, Xiaomi, OnePlus en Realme meer nodig hebt om deze bètaversie te testen. Wat je wel nodig hebt, is een ontgrendelde bootloader. Zodra je deze image op je Android-telefoon met Treble-ondersteuning zet, zal je apparaat teruggezet worden naar fabrieksinstellingen. Denk dus goed aan de benodigde back-ups van je gegevens.

  1. x86+GMS - link
  2. ARM64+GMS - link
  3. x86_64 - link
  4. ARM64 - link 

Meer informatie over Android 12

Voor meer informatie over Android 12 kun je altijd op onze speciale Android 12-pagina terecht. We passen deze pagina regelmatig aan met nieuwe geruchten, nieuws, video's, tips, beschikbaarheid en meer dus is het handig om de pagina aan je favorieten toe te voegen. Zo heb je het laatste Android 12-nieuws altijd bij de hand.

Lees meer over:
Android 12 Google I/O 2021

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Beste telefoons onder de 300 euro

Lees meer