Google laat weten hoe je checkt of je Android TV wel officieel is

Google laat weten hoe je checkt of je Android TV wel officieel is

Laura Jenny

door Laura Jenny

Er bestaan op deze wereld heel veel Android TV-producten die volledig geïnfecteerd zijn met malware. Een kwalijke zaak, maar Google heeft nu een methode getoond waarmee je kunt checken of dat ook voor jouw Android TV geldt. Tenminste: vooral waarmee je kunt checken of ze officieel een Google-licentie dragen.

Android TV

Er zijn online allerlei Android TV-kastjes te koop, maar het probleem is dat die helemaal niet zo officieel zijn. Google benadrukt dat dit niet hetzelfde is als het Android TV OS dat het zelf uitbrengt. In een blog schrijft Google: “We hebben onlangs vragen ontvangen over tv-boxen die zijn gebouwd met het Android Open Source Project en die op de markt worden gebracht als Android TV OS-apparaten. Sommige daarvan kunnen ook worden geleverd met Google-apps en de Play Store die niet door Google zijn gelicentieerd, wat betekent dat deze apparaten niet Play Protect-gecertificeerd zijn.”

Google laat het daar niet bij, het legt uit hoe je kunt ontdekken waar je mee te maken hebt: “Om je te helpen bevestigen of een apparaat is gebouwd met Android TV OS en Play Protect-gecertificeerd is, biedt onze Android TV-website de meest actuele lijst met partners. Je kunt ook deze stappen uitvoeren om te controleren of je apparaat Play Protect-gecertificeerd is.” Heeft je apparaat geen Play Protect-certificering, dan kan Google geen gegevens verschaffen over beveiliging. Je zal dan contact moeten opnemen met de fabrikant van dat apparaat.

Gerelateerde artikelen

Officiële partners

In Nederland zijn de partners Nvidia, Philips, Sony en Mi. Zij maken producten die officieel gelicenseerd zijn door Google. Koop je het van een ander merk, dan mist die licentie waarschijnlijk en kun je er niet vanuit gaan dat het veilig is, zo stelt Google. Of Google hier extra vragen over krijgt door het nieuws dat momenteel rondzingt over Android-producten die al geïnfecteerd uit de fabriek komen, dat is niet bekend, maar het rommelt wel de laatste tijd.

Heb jij Android TV van een officiële partner, of juist niet? Laat het nu achter in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk